Skövde AIK vs Halmstads BK: Bästa oddsen och matchtipsen

En härlig toppmatch denna måndag vi har att se fram emot! På plats 3 i Superettan ligger just nu Skövde AIK som samlat ihop 13 poäng efter deras fem spelade matcher. Med tio poäng befinner sig Halmstads BK på plats 5 efter fem spelade matcher. Även om det fortfarande är tidigt i Superettan har Skövde AIK hittills överträffat förväntningarna, men frågan är om de kan fortsätta rida på vågen här när kanske ligans bästa lag står på andra sidan. Vi tror det blir tufft och väljer HBK här, dels pga formen samt lagets rutin med tränaren Magnus Haglund vid rodret.

Våra tips

Statistik och fakta för Skövde AIK vs Halmstads BK i Superettan

  • Skövde AIK har gjort mål i 46 av de senaste 48 hemmamatcherna
  • Skövde AIK har inte förlorat 25 av sina senaste 26 matcher
  • Skövde AIK har inte förlorat 25 av sina senaste 27 hemmamatcher
  • Skövde AIK har gjort mål i 12 av de senaste 14 matcherna
  • Skövde AIK har vunnit 5 av sina senaste 6 matcher
  • Halmstads BK har inte förlorat 8 av sina senaste 9 bortamatcher
  • Halmstads BK har vunnit de senaste 3 matcherna i rad
  • Halmstads BK har gjort mål i 7 av de senaste 8 bortamatcherna
  • Halmstads BK har gjort mål på de senaste 5 matcherna
  • Halmstads BK har inte förlorat de senaste 3 matcherna i rad

 

Form: Skövde AIK mot Halmstads BK

Skövde AIK överraskar alla.

Skövde AIK fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. SAIK ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (2-2) mot Brommapojkarna, innan de besegrade Norrby med 2-0 och sedan AFC Eskilstuna med 2-1.

Halmstads BK klättrar vidare.

Halmstads BK hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. HBK har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 0-1-vinst mot Dalkurd FF. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Örebro med 0-2 innan de i förra matchen besegrade Östersund med 2-0.

Skövde AIK vs Halmstads BK Matchhistorik

Tabellställningar i Superettan

Enligt Superettan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara tre poäng. Detta innebär att denna omgångs 6 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Halmstads BK kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Skövde AIK som för närvarande ligger på plats nummer 3 med 13 poäng i den kommande matchen på måndag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Skövdes starke man Jack Cooper Love som är på lån från Elfsborg toppar skytteligan i Superettan. HBK får punktmarkera honom.

Halmstads kommer att hoppas att Mikael Boman hittar nätet igen. Han står på 2 mål den här säsongen och det lär komma fler från hans fot och huvud.