Häcken vs IFK Norrköping bästa odds och matchtips

Häcken möter IFK Norrköping på Bravida Arena på måndag i Allsvenskan. Häcken är placerade på plats åtta i Allsvenskan med 28 poäng efter 22 spelade omgångar. IFK Norrköping ligger på plats fyra i tabellen med 39 poäng efter 22 spelade matcher. Norrköping har inte förlorat på ett tag och Häcken tog nyligen sin första vinst på länge.

Våra tips

Statistik och fakta för Häcken vs IFK Norrköping

  • Häcken är obesegrade de senaste fyra matcherna i rad;
  • Häcken är obesegrade de senaste sju matcherna i rad hemma;
  • Häcken nätade i 19 av de senaste 21 matcherna;
  • Häcken släppte in i nio av de senaste elva matcherna.
  • IFK Norrköping har vunnit de senaste fyra matcherna i rad;
  • IFK Norrköping är obesegrade de senaste sex matcherna i rad;
  • IFK Norrköping har vunnit i fem av de senaste sex matcherna;
  • IFK Norrköping nätade i 18 av de senaste 20 matcherna.

Form: Häcken mot IFK Norrköping

Häcken njuter av en stabil insats

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Häcken eftersom de håller sin nivå. Häcken ser starka ut just nu efter tre matcher utan förlust. Det började med oavgjort efter en 1-1-match mot Varbergs BoIS FC. Det resultatet följdes därefter upp med delad poäng mot Hammarby i en match som slutade 1-1, innan Häcken besegrade Örebro med slutresultatet 2-1.

IFK Norrköping kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

IFK Norrköping fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Den första av de tre senaste matcherna för IFK Norrköping tog de en 4-2 vinst mot Sirius följt av en 2-1 vinst mot Varbergs BoIS FC. Den senaste matchen slutade med en 3-1 vinst mot Hammarby.

De två lagen matchas jämnt av oddsmakarna, men den nuvarande formen gör att IFK Norrköping är vårt val för en seger.

Häcken vs IFK Norrköping Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann IFK Norrköping och tog därmed alla tre poäng efter matchresultatet 1-0. Häcken tar sig an IFK Norrköping med 3-0-7 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. De senaste tio matcher mellan Häcken och IFK Norrköping var över 2,5 mål ett vinnande spel sex gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna sex gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen elva poäng. Även om Häcken inte kommer att ha en möjlighet att komma över IFK Norrköping i ligatiteln någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. IFK Norrköping, som nu ligger på en fjärdeplats med 39 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra mot toppen och få möjligheten att tävla internationellt. Hur som helst kommer matchen på måndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Samuel Adegbenro när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet fem gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag IFK Norrköping. Hans säsongssaldo är 14 mål just nu. 

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för Häcken är Alexander Jeremejeff spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.