Häcken vs Mjällby bästa odds och match tips

Vi minns hur bra Häcken var för inte så länge sedan. De är kanske inte lika bra som tidigare, men vi tror inte att de ska vara alltför oroliga för att spela hemma mot Mjällby. En hemmaseger för Häcken ser ganska säker ut kommande lördag mot på Bravida Arena. Formen är bra, så att spela på hemmaseger verkar väl värt att överväga. Häcken befinner sig på plats nummer 10 i Allsvenskan med 22 poäng från sina första 17 matcher. 7 poäng bakom dem och på plats nummer 14 får vi se Mjällby efter 17 omgångar. Både Häcken och Mjällby kommer att vara mycket motiverade för att befästa sin position i toppen av tabellen.

Våra tips

Statistik och fakta för Häcken VS. Mjällby.

  • Häcken är obesegrade de senaste 5 matcherna i rad hemma;
  • Häcken har vunnit i de senaste 4 av 5 matcher hemma;
  • Häcken nätade i de senaste 15 av 17 matcher;
  • Häcken släppte in i de senaste 15 av 17 matcher.
  • Mjällby är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Mjällbys senaste 6 av 8 matcher;
  • Mjällby släppte in i de senaste 10 av 12 matcher;

Form: Häcken mot Mjällby

Häcken kan visa mycket mer.

Häcken hoppas bryta sin inte så bra form i denna matchen. I de tre senaste landskamperna för Häcken gick det så här: den första förlorade de 3-0 till Degerfors och sen blev det 2-1 förlust mot AIK. Den senaste matchen blev 3-2 vinst mot IFK Göteborg.

Mjällby håller målet i sikte.

De senaste matcherna har resultaten varit vad kan förväntas av Mjällby. I de tre senaste matcherna för Mjällby förlorade de 1-0 till Djurgården de och följt med 0-0 mot Djurgården och slutligen, i den senaste matchen blev det 2-0 vinst mot Degerfors.

I en match mellan två sidor som har presterat nästan identiskt de senaste veckorna, tror vi fortfarande att Häcken kommer att vara det bättre laget.

Häcken VS. Mjällby Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Häcken vs Mjällby spelades 17 Maj 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Häcken har vunnit 50% procent, medan Mjällby har vunnit 10% procent av deras senaste möten i Allsvenskan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 5-4-1. Den senaste 10 matcher mellan Häcken och Mjällby var över 2,5 mål ett vinnande spel 6 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos bookmakerna 9 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 7 poäng. Även om Mjällby inte kommer att ha någon möjlighet att komma över Häcken i närtid, kommer Mjällby säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Häcken, som nu är nummer 10 med 22 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Jacob Bergstroem när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Mjällby. Hans säsongssaldo är 3 mål just nu.

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för Häcken är Alexander Jeremejeff spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.