Halmstads BK vs Häcken: Bästa oddsen och matchtipsen

Nuvarande ligaledaren Häcken möter Halmstads BK från den nedre halvan av tabellen på söndag på Örjans Vall. Med deras nuvarande form kommer allt annat än en vinst för gästerna vara en överraskning, men HBK har potential att störa alla lag.

I toppen av tabellen sitter Häcken med 15 poäng efter sex omgångar, medan Halmstads BK har tagit sex poäng. Sistnämnda rankas som nummer 12 i Allsvenskan inför kommande omgång.

Tre poäng för HBK kan räcka långt i strävan att nå säker mark i Allsvenskan. En svår uppgift väntar dock när bortalaget siktar på att nå toppen av tabellen.

Statistik och fakta för Halmstads BK vs Häcken i Allsvenskan

  • I 12 av Halmstads BKs senaste 14 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 8 av Halmstads BKs senaste 10 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 3 Halmstads BKs matcher, var antalet mål under 2.5
  • I 4 av Halmstads BKs senaste 5 hemmamatcher var antalet av mål under 2.5
  • Halmstads BK har förlorade 3 i de senaste 4 matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål
  • Häcken har gjort mål på de senaste 47 matcherna
  • Häcken har inte förlorat 45 av sina senaste 47 matcher
  • Häcken har inte förlorat de senaste 23 bortamatcherna i rad
  • Häcken har gjort mål på de senaste 23 bortamatcherna
  • I 19 av Häckens senaste 21 matcher var antalet av mål över 2.5

Halmstads BK vs Häcken Preview

Halmstads BK form

Halmstads BK har fått utstå en tuff period på slutet. De besegrades med 2-0 av Kalmar FF, innan Brommapojkarna fick med sig en 0-2-seger. En tredje förlust kom mot Elfsborg, som vann med 6-1.

Häcken form

Häcken är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. Sirius slog man med 1-4, efter det fick IFK Värnamo känna på en 3-1-torsk. Djurgården var det senaste offret efter en 4-1-vinst för Häcken. Häcken har varit enastående på resande fot på slutet med fem av sex segrar i Allsvenskan. En oavgjord match med betyder att de är obesegrade, och framåt har laget gjort 14 samtidigt som man släppt in tre mål.

Halmstads BK vs Häcken H2H

Supportrarna hoppas på en minst lika spännande match som senast Halmstads BK spelade mot Häcken. den slutade 2-3 och var en riktigt bra match. Häcken hanterar normalt Halmstads BK väldigt bra då man vunnit sex av de senaste tio matcherna. Dock lyckades Halmstads BK med en ovanlig 3-2-seger i det senaste mötet, och kommer med självförtroende till en ny skalp. Häcken att vinna matchen finns hos spelbolagen till bästa odds på 1.60. Häcken gjorde minst ett mål i 16 av sina senaste 17 Allsvenskan-matcher mot Halmstads BK. I fem av de senaste tio matcher mellan Halmstads BK och Häcken gjorde båda lagen mål.

Det blev över 2.5 mål sju gånger i de senaste tio matcherna mellan lagen. Halmstads BK gjorde i snitt ett mål, medan Häcken snittade 2.3 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel fem gånger. Över 2.5 mål gjordes i fem av Halmstads BK’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.1 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i nio av gästernas senaste tio matcher. Häcken lyckades hitta nät tre gånger i snitt under den här perioden.

Tabellställningar i Allsvenskan

Halmstads BK tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på tre förluster under den här perioden. Häcken vann sju av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre och förlorade noll. Halmstads BK gjorde matchens första mål i endast fyra av de 10 senaste på Örjans Vall. Medan Häcken inledde målskyttet i sex av sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Halmstads BK har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio matcherna. Häcken har gjort första målet i imponerande sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen har gjort mål i 5 raka Häcken-matcher.

När man tittar på vilka spelare som är i form i båda lagen, ser vi några intressanta namn. Erik Ahlstrand står ut när det gäller Halmstads BK, och Benie Traore för gästerna. Vi förväntar oss att bådas namn kommer att synas i målprotokollet för sina lag på kommande söndag.