Hammarby mot Häcken – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Hammarby njuter av värdskapet, när gästande Häcken besöker på söndag för en tuff match i Allsvenskan. De förtnämnda kommer återigen försöka utnyttja hemmafördelen.

Två platser bakom ligaledarna finns Häcken med 50 poäng från 25 omgångar, medan Hammarby löst 39 poäng. De rankas just nu som nummer 5 i Allsvenskan-tabellen.

Både Hammarby och Häcken siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på söndag. De svaga resultaten i de senaste Allsvenskan-rundorna har lämnat moralen i spillror för Häcken. En vinst på söndag mot Hammarby kan vara nyckeln till att vända utvecklingen igen.

Hammarby vs Häcken Statistik

  • Hammarby har gjort mål i 22 av de senaste 24 hemmamatcherna
  • Hammarby har inte förlorat 16 av sina senaste 18 hemmamatcher
  • I 7 av de senaste 8 hemmamatcherna Hammarby har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 8 av Hammarbys senaste 10 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Hammarby har släppt in i 9 av de senaste 10 hemmamatcherna
  • I 9 av Häckens senaste 11 matcher var antalet av mål över 3.5
  • I 9 av Häckens senaste 11 matcher var antalet av mål över 2.5
  • I 5 av de senaste 6 matcherna Häcken har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Häcken har gjort mål i 10 av de senaste 11 matcherna
  • Häcken har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna

Hammarby vs Häcken Preview

Hammarby form

Hammarby har varit med om allt i sina tre senaste matcher, vilket har gett dem fyra poäng. Mot Malmö FF gick de tomhänta i en 1-3-förlust, varefter de tog revansch i en 0-1-vinst mot Varbergs BoIS FC. Den senaste matchen fick man dela på poängen i en 1-1-match mot IFK Göteborg. Hammarby har tagit 13 poäng i deras elva matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. De vann fyra av dessa matcher med 14 mål mot 21. Hammarby tog fyra segrar i sina sex senaste Allsvenskan-matcher på Tele2 Arena. En oavgjord och en förlust var deras facit, där de släppte in åtta och gjorde tolv mål.

Häcken form

Det är allt eller inget för Häcken efter en vinst i sina tre senaste matcher. De förlorade först med 1-0 mot Kalmar FF som de svarade med att slå AIK 2-0. I deras senaste match blev det återigen en förlust efter 0-1 mot Qarabag FK. Häcken gjorde 20 mål och släppte in 14 i deras elva senaste matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. De fick ihop fem vinster och 17 poäng. Häcken har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Allsvenskan. Man spelade oavgjort i en och förlorade fyra, släppte in tio mål och gjorde sex.

Hammarby vs Häcken H2H

Senast lagen mötte varandra gick Häcken av planen som 3-1-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på söndag. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Hammarby tog två wins i sina senaste tio matcher mot Häcken. De sistnämnda lyckades ta två vinster i dessa tio möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.50. Hammarby vann endast ett av 9 möten med Häcken. Häcken gjorde minst ett mål i sina 9 Allsvenskan senaste matcher mot Hammarby. Då båda lagen hittat nät sju gånger i sina senaste tio matcherna, skulle det gett bra profit att ha spelat BLGM. Odds på att båda lagen gör mål här hittar ni till bästa odds på 1.50 hos spelbolagen.

Över 2.5 mål blev vinnare fyra gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Hammarby gjorde ett snitt på 1.2 mål, medan Häcken snittade 1.5 mål. Båda lagen göra mål gick in sju gånger. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Hammarby’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.6 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.6 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Hammarby tog sex vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade två gånger. De fick utstå förlust i två under den här tiden. Häcken vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i ett och förlorade fem. Häcken borde ha en bra chans att göra mål på söndag då Hammarby endast lyckats hålla nollan ett gånger i de 10 senaste matcher på hemmaplan. Gästerna klarade två hållna nollor i sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Hammarby har gjort mål först i sju matcher av de senaste tio matcherna. Häcken gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna. Hammarby har gjort mål i 6 raka ligamatcher mot Häcken.