Hammarby vs Halmstads BK: Bästa oddsen och matchtipsen

Halmstads BK tar sig an Hammarby kommande söndag för ett spännande Allsvenskan-möte på Tele2 Arena. Ett för dagen blekt Halmstads BK står inför en tuff uppgift när de ställs mot Hammarby kommande söndag på Tele2 Arena. Med en rad svaga prestationer skulle det vara en överraskning om laget fick med sig något från denna drabbning.

Hammarby kliver in i omgång 30 som nummer 6 i Allsvenskan med 43 poäng på kontot så här långt. Efter 29 rundor spelade, har Halmstads BK samlat ihop 35 poäng, som placerar dem på 11 i tabellen.

Både Hammarby och Halmstads BK siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande söndag. Ingenting skiljer Hammarby från Halmstads BK i deras tre senaste matcher, som samtliga slutat utan vinst. Detta är knappast någon slump och frågan är om någon kan lyckas bryta dödläget på Tele2 Arena. Med sikte på en plats bland de sex bästa måste Hammarby lösa vinst mot Halmstads BK på söndag. De sistnämnda har just nu kanske inte den form som krävs för att stoppa hemmalaget, men allt kan hända och bollen är rund.

Hammarby vs Halmstads BK Statistik

  • Hammarby har gjort mål i 26 av de senaste 28 hemmamatcherna
  • Hammarby har inte förlorat 20 av sina senaste 22 hemmamatcher
  • I 10 av de senaste 12 hemmamatcherna Hammarby har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Hammarby har inte förlorat 14 av sina senaste 15 matcher
  • Hammarby har släppt in i 12 av de senaste 14 hemmamatcherna
  • I 8 av Halmstads BKs senaste 9 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Halmstads BK har inte vunnit 7 av sina senaste 8 bortamatcher
  • I 5 av Halmstads BKs senaste 6 matcher var antalet av mål under 2.5
  • Halmstads BK har inte vunnit 6 av sina senaste 7 matcher
  • Halmstads BK har inte förlorat de senaste 4 matcherna i rad

Hammarby vs Halmstads BK Preview

Hammarby form

Efter att ha samlat på sig tre poäng från tre oavgjorda matcher är Hammarby på jakt efter en vinst igen. Mot Djurgården slutade det 0-0, innan de delade poäng med Sirius i en 2-2-match. I den senaste matchen fick de återigen nöja sig med en poäng efter 0-0 mot IFK Värnamo. Hammarby har tagit 27 poäng från deras 15 möten med lagen från den nedre halvan av Allsvenskan-tabellen. Detta motsvarar sju vinster efter att ha gjort mål 23 gånger och släppt in 14. Hammarby tog bara två segrar på de sex senaste Allsvenskan-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika tre och förlorade en, de gjorde elva och släppte in tio mål.

Halmstads BK form

Halmstads BK ctog fem poäng i de tre senaste matcherna, vilket startade med ett 1-1-kryss mot Mjällby. Det följdes upp med ytterligare ett oavgjort resultat mot AIK, den här gången 1-1, tillsist utklassade man Kalmar FF med 3-0. Halmstads BK har kämpat sig till två vinster och nio poäng från sina senste elva matcher mot topp 6-lagen. De gjorde åtta i dessa matcher, men släppte även in 17 mål. Halmstads BK tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Allsvenskan utan seger. Det blev två oavgjord och fyra förluster, med elva insläppta och fyra mål framåt.

Hammarby vs Halmstads BK H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när Hammarby mötte Halmstads BK. De delade på poängen i en 0-0-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Hammarby går in i matchen mot Halmstads BK med 2-5-3 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 20% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Hammarby förlorade endast en av de 5 senaste matcherna mot Halmstads BK. I de 3 senaste Allsvenskan-matcherna mellan Hammarby och Halmstads BK slutade det under 2.5 mål. Båda lagen gjorde mål sex gånger i de senaste tio matcherna mellan Hammarby och Halmstads BK.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Hammarby gjorde i snitt 0.9 mål, medan Halmstads BK snittade 1.1 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel sex gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fem av Hammarby’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av de senaste tio matcherna som Halmstads BK spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.3 mål i snitt under den här tiden.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Hammarby tog samtliga tre poäng fem gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade fyra och åkte på ett förluster under den här perioden. Halmstads BK vann två av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre och förlorade fem. Målen flödar just nu för Hammarby på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i åtta av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till fyra gånger för Halmstads BK i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Hammarby har gjort mål först i sex matcher av de senaste tio matcherna. Överraskande nog har Halmstads BK endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan. Båda lagen gjorde mål i 5 raka hemmamatcher som Hammarby spelat. Båda lagen har gjort mål i 3 av de senaste mötena mellan Hammarby och Halmstads BK när man spelat på Tele2 Arena.

Även om han bara gjort två mål i sina sex senaste matcher för Hammarby, har Nahir Besara varit viktig så här långt under säsongen med åtta mål totalt hittills. Motivationen bör vara på topp mot Halmstads BK, och ser värd att plocka med på kupongen kommande söndag, beroende på din spelstrategi.