Hammarby vs Helsingborg: Bästa oddsen och matchtipsen

Allsvenskan är äntligen tillbaka! En hemmaseger för Hammarby ser ganska säkert ut kommande lördag mot Helsingborg på Tele2 Arena. Formen är bra, så spel på hemmaseger helt klart värt att överväga. Nyuppflyttade Helsingborg besöker Hammarby, som avslutade förra säsongen i Allsvenskan på platsen nummer 5 med 53 poäng. Hammarby vill överraska när de möter Helsingborg på på lördag efter en rad matcher utan förlust.

Våra tips

Statistik och fakta för Hammarby vs Helsingborg i Allsvenskan

 • Hammarby har inte förlorat 31 av 33 av deras senaste hemmamatcher
 • Hammarby har gjort mål i 36 av de senaste 38 hemmamatcherna
 • Hammarby har vunnit 17 av 19 av deras senaste hemmamatcher
 • Hammarby har släppt in i 4 av de senaste 5 matcherna
 • I 8 av de senaste 9 bortamatcherna Helsingborg har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Helsingborg har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna
 • Helsingborg har inte vunnit 4 av 5 av deras senaste matcher
 • I 11 av de senaste 13 hemmamatcherna Hammarby har spelat mot Helsingborg har båda lagen gjort mål
 • Hammarby har släppt in i 19 av de senaste 20 matcherna mot Helsingborg
 • I 11 av de senaste 13 av Hammarbys hemmamatcher mot Helsingborg var antalet mål över 2.5
 • Hammarby har gjort mål i 12 av de senaste 13 hemmamatcherna mot Helsingborg
 • I de senaste 14 av Hammarbys hemmamatcher mot Helsingborg var antalet mål över 1.5

Form: Hammarby mot Helsingborg

Svårslagna Hammarby

Hammarby fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med två vinster på de tre senaste matcherna. Först besegrade man Norrköping och sedan Elfsborg. Senast blev det oavgjort mot Helsingfors.

Helsingborg fångades av slumpen

Helsingborg gör sin första Allsvenska match för säsongen med tre vinster i ryggen. Först besegrades Jönköping, följt av ytterligare en vinst mot Halmstad. Segersviten fortsatte senast med en vinst mot Öster.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Helsingborg här. Att välja Hammarby till odds 1.38 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Hammarby vs Helsingborg Matchhistorik

När lagen senast möttes in en match i Allsvenskan – 13 september 2020 – kammande båda lagen hem en poäng vardera efter slutresultatet 2-2. Hammarby går in i matchen mot Helsingborg med 3-2-5 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. I de föregående 10 matcherna mellan Hammarby och Helsingborg kom över 2,5 mål upp 6 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

I öppningsomgången av Allsvenskan kommer Hammarby och Helsingborg att slåss om sina första poäng denna säsong. Eftersom Hammarby går ut som favoriter förväntas de vara nöjda med alla tre poängen från denna match. Men Helsingborg kommer säkerligen inte att göra det lätt för dem och kan lika gärna vilja ta en poäng i sin första match för säsongen. Öppningsomgången av Allsvenskan kommer att ge oss flera matcher att vara glada över och vi tror att den här sammandrabbningen är en av dem.

Skytteligan

Astrit Selmani har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. Hammarby kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter Helsingborg. Gästerna hoppas att Anthony van den Hurk fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 4 mål på de senaste sex matcherna.