Häcken vs AIK: Bästa oddsen och matchtipsen

Häcken möter AIK på Bravida Arena kommande lördag i Allsvenskan. Nyuppflyttade AIK besöker Häcken, som avslutade förra säsongen i Allsvenskan på platsen nummer 12 med 36 poäng. Detta blir en viktig match mellan de gulsvarta för att få en bra start på säsongen när de två lagen möts på Bravida Arena.

Våra tips

Statistik och fakta för Häcken vs AIK i Allsvenskan

 • Haecken har inte vunnit 4 av 5 av deras senaste hemmamatcher
 • Haecken har inte förlorat 3 av 4 av deras senaste matcher
 • AIK har inte förlorat 11 av 12 av deras senaste matcher
 • AIK har gjort mål i 11 av de senaste 12 matcherna
 • AIK har vunnit de senaste 3 bortamatcherna i rad
 • AIK har släppt in i 6 av de senaste 8 bortamatcherna
 • I 9 av de senaste 11 hemmamatcherna Haecken har spelat mot AIK har båda lagen gjort mål
 • Haecken har släppt in i 14 av de senaste 16 hemmamatcherna mot AIK
 • I 9 av de senaste 11 av Haeckens matcher mot AIK var antalet mål under 3.5
 • I 7 av de senaste 9 av Haeckens hemmamatcher mot AIK var antalet mål över 2.5
 • Haecken har gjort mål i 10 av de senaste 11 hemmamatcherna mot AIK

Form: Häcken mot AIK

Häcken fortsätter att plocka poäng.

Stämningen i Häcken är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Det har varit blandade resultat på försäsongen med en vinst, en oavgjord och en förlust.

AIK fortsätter trumma på.

AIK hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Det har varit blandade resultat även för Stockholmslaget som har vunnit en, förlorat en och spelat lika en.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Häcken vs AIK Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann AIK och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. Häcken går in i matchen mot AIK med 3-2-5 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. De senaste matcherna mellan Häcken och AIK har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Allsvenskan

Eftersom det är den första omgången av Allsvenskan har båda lagen ännu inte tagit sina första poäng den här säsongen. Kommer Häcken att dra nytta av sin hemmaplan och ta alla tre poängen från den här matchen? Gästlaget AIK kan lika gärna göra sitt bästa för att börja ta poäng direkt i sin första match för säsongen. På ett eller annat sätt blir det intressant att se dessa två lag slåss om sina första poäng i den här matchen.

Skytteligan

Benie Traore är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Häcken kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer AIK ställa hoppet till Nabil Bahoui att han ska lägga till fler mål till de 7 han gjort de senaste sex matcherna.