Helsingborg vs Elfsborg: Bästa oddsen och matchtipsen

Helsingborg välkomnar Elfsborg för en match i Allsvenskan på Olympia kommande torsdag. På plats nummer 13 i Allsvenskan har Helsingborg spelat ihop noll poäng efter tre matcher. Med fyra poäng befinner sig Elfsborg på plats 10 i tabellen efter tre spelade matcher. Vi tar ställning och tror att Jimmy Thelins mannar åker hem med tre poäng, då laget förtillfället både har bättre form och harmoni i truppen.

Våra tips

Statistik och fakta för Helsingborg vs Elfsborg i Allsvenskan

 • Helsingborg har släppt in i 9 av de senaste 10 matcherna
 • Helsingborg har förlorat de senaste 3 matcherna i rad
 • Helsingborg har inte vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • Elfsborg har gjort mål i 13 av de senaste 15 bortamatcherna
 • Elfsborg har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
 • I 5 av de senaste 7 bortamatcherna Elfsborg har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Elfsborg har inte förlorat 7 av sina senaste 9 matcher
 • Helsingborg har släppt in i 20 av de senaste 22 matcherna mot Elfsborg
 • I 9 av de senaste 11 hemmamatcherna Helsingborg har spelat mot Elfsborg har båda lagen gjort mål
 • I 12 av de senaste 14 av Helsingborgs matcher mot Elfsborg var antalet mål under 3.5
 • I 9 av de senaste 11 av Helsingborgs hemmamatcher mot Elfsborg var antalet mål över 2.5
 • Helsingborg har gjort mål i 14 av de senaste 16 hemmamatcherna mot Elfsborg

Form: Helsingborg mot Elfsborg

Helsingborgs förlustsvit håller i.

Resultaten har varit under all kritik för Helsingborg på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Helsingborg har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-1 mot Hammarby, innan IFK Göteborg besegrade dem med 1-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Sirius tog hem segern med 1-0.

Elfsborg siktar uppåt i tabellen.

Efter förlusten i premiären hemma mot Mjällby har Elfsborg verkligen vaknat. Fin insats i Malmö där man fick med sig 1-1 följdes upp med att krossa Värnamo hemma på Borås Arena med 4-1. Formen och trenden pekar uppåt.

Helsingborg vs Elfsborg Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Elfsborg och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. Helsingborg tar sig an Elfsborg med 2-2-6 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Helsingborg och Elfsborg blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen fyra poäng. Helsingborg som står på 0 poäng fokuserar främst på att ta första poängen och hitta spelet. Elfsborg som med fyra poäng ligger på plats 11 i tabellen har siktet inställt på övre halvan där laget ska höra hemma.

Skytteligan

Den förväntade målskytten för HIF, Anthony van den Hurk har inlett säsongen svagt och står fortfarande på 0 mål. Kommer Helsingborg fortsatt ge han chansen och kommer det lossna?
Sveinn Aron Gudjohnsen gjorde två mål senast mot Värnamo och hoppas få mer speltid denna torsdag. Rasmus Alm och Per Frick är två andra hemmalaget bör hålla koll på i boxen.