Helsingborg vs Kalmar FF: Bästa oddsen och matchtipsen

Botten mot toppen på Olympia denna lördag när Kalmar FF gästar. Henrik Rydströms lag imponerar och har häng på den absoluta toppen i Allsvenskan. Helsingborg ligger sist med fem poäng efter 12 omgångar. KFF håller till på plats 6 med 19 poäng. HIF gjorde en stark insats senast mot Malmö och föll på stopptid. Trots förlusten tror vi laget fick en liten boost och kommer göra allt för att gå för 3 viktiga poäng här. Kalmar är inne i en fin trend och vill fortsätta vandringen uppåt i tabellen. Mål åt båda håll känns intressant till ett bra odds!

Våra tips

Statistik och fakta för Helsingborg vs Kalmar FF i Allsvenskan

 • Helsingborg har inte vunnit 12 av sina senaste 14 matcher
 • Helsingborg har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
 • Helsingborg har förlorat 6 av sina senaste 7 matcher
 • Helsingborg har gjort mål i 11 av de senaste 13 hemmamatcherna
 • Helsingborg har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
 • Kalmar FF har gjort mål i 12 av de senaste 14 bortamatcherna
 • Kalmar FF har gjort mål i 12 av de senaste 14 matcherna
 • Kalmar FF har inte förlorat 6 av sina senaste 7 matcher
 • Kalmar FF har vunnit 5 av sina senaste 7 matcher
 • I 3 av de senaste 4 bortamatcherna Kalmar FF har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Helsingborg har gjort mål i 13 av de senaste 15 hemmamatcherna mot Kalmar FF
 • Helsingborg har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna mot Kalmar FF
 • I 5 av de senaste 7 hemmamatcherna Helsingborg har spelat mot Kalmar FF har båda lagen gjort mål
 • I de senaste 4 av Helsingborgs hemmamatcher mot Kalmar FF var antalet mål under 3.5
 • I de senaste 3 av Helsingborgs hemmamatcher mot Kalmar FF var antalet mål under 2.5

Form: Helsingborg mot Kalmar FF

Helsingborg fortsätter sin förlorande svit.

Helsingborg har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 1-4 mot IFK Värnamo, innan AIK besegrade dem med 1-2. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Malmö FF tog hem en seger med 2-1.

Helsingborg har stora problem

Kalmar FF ser ut att vara i bra form inför deras kommande match då de siktar på att förlänga sin obesegrade trend. I deras senaste tre matcher vann de först mot Djurgården med siffrorna 1-0. Därefter blev det oavgjort efter en (1-1)-match mot Mjällby. De tog sig sedan tillbaka till vinstkolumnen när de besegrade IFK Värnamo med 1-0.

Helsingborg vs Kalmar FF Matchhistorik

När lagen senast möttes in en match i Allsvenskan – 9 september 2020 – kammande båda lagen hem en poäng vardera efter slutresultatet 1-1. Annars har vi 3-2-5 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. De senaste matcherna mellan Helsingborg och Kalmar FF har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer Helsingborg och Kalmar FF för närvarande i 14 poäng och tio placeringar. Kalmar FF kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Helsingborg kommande lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Helsingborg är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Helsingborg och Kalmar FF kommer att sluta.

Skytteligan

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Anthony van den Hurk. Han är den spelaren i Helsingborg som är i bäst målform. Han har gjort 2 mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter Kalmar FF.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Lars Saetra som de hoppas ska hitta nätet igen. Lars Saetra gjorde 2 mål för Kalmar FF i de senaste 6 matcherna.