IFK Göteborg vs AIK: Bästa oddsen och matchtipsen

AIK tar sig an IFK Göteborg på måndag för ett spännande Allsvenskan-möte på Gamla Ullevi. Både IFK Göteborg och AIK njuter förnärvarande av bekväma placeringar i mitten av Allsvenskan. Båda lagen kommer ha fokus på att göra en push för att ta klivet uppåt i tabellen kommande måndag. Med endast två omgångar kvar av Allsvenskan-säsongen, är saker på väg att falla på plats när IFK Göteborg välkomnar AIK till Gamla Ullevi.

Både IFK Göteborg och AIK siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på måndag. En vinst krävs för att IFK Göteborg ska kliva om AIK i Allsvenskan-tabellen på måndag. De går in som favoriter och ska ha en god chans i detta möte. Tre poäng för IFK Göteborg kan räcka långt i strävan att nå den övre halvan i Allsvenskan. En svår uppgift väntar dock när AIK inte kommer sälja sig billigt.

IFK Göteborg vs AIK Statistik

  • I 16 av IFK Göteborgs senaste 18 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • IFK Göteborg har förlorade de senaste 3 matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål
  • IFK Göteborg har gjort mål i 10 av de senaste 11 matcherna
  • IFK Göteborg har förlorat de senaste 3 matcherna i rad
  • IFK Göteborg har inte vunnit de senaste 4 matcherna i rad
  • I 10 av AIKs senaste 12 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 6 AIKs matcher, var antalet mål under 3.5
  • AIK har förlorat de senaste 4 bortamatcherna i rad
  • AIK har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna
  • I 5 av AIKs senaste 6 matcher var antalet av mål under 2.5

IFK Göteborg vs AIK Preview

IFK Göteborg form

IFK Göteborg har fått utstå en tuff period på slutet. De besegrades med 0-1 av Sirius, innan IFK Värnamo fick med sig en 3-1-seger. En tredje förlust kom mot Elfsborg, som vann med 1-2. IFK Göteborg har kommit tillbaka starkt med fyra segrar på de sex senaste hemmamatcherna i Allsvenskan. Ingen oavgjord och två förluster. De gjorde tio mål och släppte in sex.

AIK form

Det har varit blandade resultat för AIK i de tre senaste matcherna, då de först slog Mjällby med 1-0. Det följdes upp med en svag 3-0-förlust mot Elfsborg och nu senast mot Halmstads BK blev det 1-1. AIK har bara en ynka seger från de sex senaste bortamatcherna i Allsvenskan. Man spelade oavgjort en och förlorade fyra samtidigt som laget släppte in 13 och gjorde fem mål.

IFK Göteborg vs AIK H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när IFK Göteborg mötte AIK. De delade på poängen i en 2-2-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Allt som allt har AIK bra resultat mot IFK Göteborg under tidigare säsonger med övertag på 5-1-4 inför den här matchen. Spelbolagen har AIK att vinna denna match till högsta odds på 3.15. IFK Göteborg vann 7 av sina 8 senaste hemmamatcher mot AIK. Senaste mötena mellan IFK Göteborg och gästande AIK har varit actionfyllda men saknat mål. Backa under 2.5 mål har varit vinnande inte mindre än sju gånger i de senaste tio matcherna. Bästa pris på under 2.5 finns till 1.70 hos spelbolagen.

Över 2.5 mål blev vinnare tre gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. IFK Göteborg gjorde ett snitt på ett mål, medan AIK snittade 1.1 mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger. Över 2.5 mål gjordes i fem av IFK Göteborg’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.5 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

IFK Göteborg tog fyra vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade två gånger. De fick utstå förlust i fyra under den här tiden. AIK vann fem av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i ett och förlorade fyra. AIK vann och höll nollan tre gånger i sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Överraskande har IFK Göteborg endast gjort första målet i tre matcher av de senaste tio på hemmaplan. AIK gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. IFK Göteborg har gjort mål i 4 raka hemmamöten med AIK.