IFK Göteborg vs IFK Norrköping: Bästa oddsen och matchtipsen

IFK Göteborg vs IFK Norrköping Statistik

  • IFK Göteborg har släppt in i 17 av de senaste 18 matcherna
  • I 8 av IFK Göteborgs senaste 9 matcher var antalet av mål över 2.5
  • I de senaste 5 matcherna i rad IFK Göteborg har spelat i Allsvenskan, har båda lagen gjort mål
  • I 10 av IFK Göteborgs senaste 12 hemmamatcher i Allsvenskan var antalet av mål under 3.5
  • IFK Göteborg har gjort mål i 12 av de senaste 13 matcherna i Allsvenskan
  • I 13 av de senaste 15 bortamatcherna IFK Norrköping har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 14 av IFK Norrköpings senaste 15 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • I 10 av de senaste 11 bortamatcherna IFK Norrköping har spelat i Allsvenskan, har båda lagen gjort mål
  • IFK Norrköping har släppt in i 24 av de senaste 26 bortamatcherna i Allsvenskan
  • I 10 av IFK Norrköpings senaste 11 bortamatcher i Allsvenskan var antalet av mål över 2.5

IFK Göteborg vs IFK Norrköping H2H

Senast lagen mötte varandra gick IFK Norrköping av planen som 3-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på lördag. Trots en 3-0-seger senast mot IFK Norrköping har de senaste tio matcherna varit tuffa för IFK Göteborg med tre vinster och IFK Norrköping som tagit fem segrar. Spelbolagen har bästa odds på bortaseger till 4.00. IFK Göteborg förlorade endast en av de 5 senaste matcherna mot IFK Norrköping. IFK Göteborg gjorde minst ett mål i 7 av sina 8 senaste matcher i Allsvenskan mot IFK Norrköping. Båda lagen gjorde mål sex gånger i de senaste tio matcherna mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping.

Det blev över 2.5 mål sex gånger i de senaste tio matcherna mellan lagen. IFK Göteborg gjorde i snitt 1.2 mål, medan IFK Norrköping snittade 1.4 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel sex gånger. Över 2.5 mål gjordes i sju av IFK Göteborg’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.4 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.8 mål under den här perioden.

IFK Göteborg vs IFK Norrköping Preview

IFK Göteborg form

IFK Göteborg har åkt på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de kördes över av Djurgården i en 1-4-förlust. Halmstads BK visade sig även dom för svåra när de vann med 1-0, innan IFK Göteborg kunde slå tillbaka senast i en 0-1-vinst mot Kalmar FF. IFK Göteborg tog bara två segrar på de sex senaste Allsvenskan-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika en och förlorade tre, de gjorde åtta och släppte in tio mål.

IFK Norrköping form

IFK Norrköping åkte på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de blev överkörda av Malmö FF i en 1-5-förlust. Mjällby blev även dom för svåra i en fajt som slutade 3-0, nu senast lyckades IFK Norrköping slå tillbaka i en 1-0-seger mot GAIS. IFK Norrköping tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Allsvenskan utan seger. Det blev en oavgjord och fem förluster, med 16 insläppta och sex mål framåt.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

IFK Göteborg tog samtliga tre poäng två gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på sju förluster under den här perioden. IFK Norrköping vann ett av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade sju. IFK Göteborg har inte direkt varit bra på att stänga ner sina besökare på Gamla Ullevi. De tog endast två segrar samtidigt som de höll nollan, en gång.

Senaste lagnyheter

Överraskande har IFK Göteborg endast gjort första målet i tre matcher av de senaste tio på hemmaplan. IFK Norrköping gjorde första målet i sju gånger i de senaste tio matcherna. IFK Göteborg har gjort mål i 4 raka hemmamöten med IFK Norrköping.

Med endast ett mål på slutet i Allsvenskan kommer Arbnor Mucolli vara ivrig att hitta rätt igen i den kommande matchen. IFK Norrköping hoppas i sin tur att Isak Sigurgeirsson kan göra det jobbigt för motståndarna och addera nya mål till de två Allsvenskan-mål som han gjort så här långt.