IFK Göteborg vs IFK Värnamo: Bästa oddsen och matchtipsen

IFK Göteborg möter IFK Värnamo på Gamla Ullevi kommande söndag i Allsvenskan. IFK Göteborg placerade sig på 8 med 41 poäng förra säsongen, och möter förra säsongens mästare i Superettan, IFK Värnamo i omgång 1 av Allsvenskan. Båda lagen har haft en tuff försäsong med många förluster, men IFK Göteborg lyckades i alla fall knipa en seger i sin sista försäsongsmatch.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Göteborg vs IFK Värnamo i Allsvenskan

  • IFK Göteborg har inte vunnit 7 av 8 av deras senaste matcher
  • IFK Göteborg har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna
  • IFK Göteborg har inte förlorat 6 av 7 av deras senaste hemmamatcher
  • IFK Göteborg har gjort mål i 5 av de senaste 6 matcherna
  • IFK Göteborg har spelat oavgjort 3 av 4 av deras senaste matcher
  • IFK Vaernamo har gjort mål i 16 av de senaste 18 matcherna
  • I 5 av de senaste 7 bortamatcherna IFK Vaernamo har spelat, har båda lagen gjort mål

 

Form: IFK Göteborg mot IFK Värnamo

IFK Göteborg har lågt självförtroende

IFK Göteborg hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Man gick utan seger under stora delar av försäsongen men lyckades bryta den dåliga trenden efter två raka förluster, med en seger mot Fredrikstad senast. Det förnyade självförtroendet är viktigt i denna match för Blåvitt.

IFK Värnamo visar lovande form

IFK Värnamo hoppas vända på trenden efter flera förluster i rad under försäsongen. Värnamo plockade hem ett par segrar i februari men har den senaste tiden varit i en riktigt dålig spiral. De hoppas på ett trendbrott här och en bra start på säsongen i Allsvenskan.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att IFK Göteborg är vårt val för en seger.

Tabellställningar i Allsvenskan

Eftersom det är den första omgången av Allsvenskan har båda lagen ännu inte tagit sina första poäng den här säsongen. Kommer IFK Göteborg att dra nytta av sin hemmaplan och ta alla tre poängen från den här matchen? Gästlaget IFK Värnamo kan lika gärna göra sitt bästa för att börja ta poäng direkt i sin första match för säsongen. På ett eller annat sätt blir det intressant att se dessa två lag slåss om sina första poäng i den här kampanjen.

Skytteligan

Eftersom Allsvenskan nyligen har dragit igång är vi inte riktigt på det klara med vilka som kommer dominera skytteligan för IFK Göteborg och IFK Värnamo denna säsong. Däremot finns det många intressanta kandidater när vi tittar på listan över spelare som är i bra form just nu.