Örgryte vs Halmstads BK: Bästa oddsen och matchtipsen

Örgryte drar fördel av hemmaplan när Halmstads BK gästar i Superettan kommande tisdag. Örgryte placerade sig på 8 med 41 poäng förra säsongen, och möter förra säsongens mästare Halmstads BK i omgång 1 av Superettan.

Våra tips

Statistik och fakta för Örgryte vs Halmstads BK i Superettan

  • I 8 av de senaste 9 hemmamatcherna Örgryte FF har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Örgryte FF har inte förlorat 12 av 13 av deras senaste hemmamatcher
  • Örgryte FF har släppt in i 13 av de senaste 14 matcherna
  • Örgryte FF har gjort mål i 14 av de senaste 16 matcherna
  • Örgryte FF har inte vunnit 7 av 9 av deras senaste hemmamatcher
  • Halmstads BK har släppt in i de senaste 8 matcherna i rad
  • Halmstads BK har gjort mål i 7 av de senaste 9 matcherna
  • Oergryte FF har släppt in i 7 av de senaste 8 matcherna mot Halmstads BK
  • I 4 av de senaste 5 av Örgryte FFs matcher mot Halmstads BK var antalet mål över 2.5
  • I 6 av de senaste 8 av Örgryte FFs matcher mot Halmstads BK var antalet mål under 3.5

Form: Örgryte mot Halmstads BK

Örgryte går igenom tuffa veckor

Örgryte tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Det har varit blandade resultat under försäsongen för Örgryte som ändå har tagit ett par vinster, och åkt på ett par jobbiga förluster. De är sugna på att ta tre poäng och börja säsongen på bästa sätt.

Halmstads BK fortsätter att se bleka ut

Halmstads BK hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Man har inte lyckats ta en enda vinst under de senaste sex matcherna av försäsongen och har dessutom bara mäktat med två oavgjorda. De är nog sugna på att vända trenden och få en bra start på årets säsong.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Trots Halmstads dåliga försäsong tror vi att de kan ta hem en vinst här.

Örgryte vs Halmstads BK Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Halmstads BK och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 1-0. Örgryte tar sig an Halmstads BK med 4-0-4 i bagaget från deras senaste matcher i Superettan. 5 gånger i den senaste 8 matcherna mellan Örgryte och Halmstads BK blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 4 gånger i dessa 8 matcher.

Tabellställningar i Superettan

Eftersom det är den första omgången av Superettan har båda lagen ännu inte tagit sina första poäng den här säsongen. Kommer Örgryte att dra nytta av sin hemmaplan och ta alla tre poängen från den här matchen? Gästlaget Halmstads BK kan lika gärna göra sitt bästa för att börja ta poäng direkt i sin första match för säsongen. På ett eller annat sätt blir det intressant att se dessa två lag slåss om sina första poäng i den här kampanjen.

Skytteligan

Ailton är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Örgryte kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Halmstads BK ställa hoppet till Simon Lundevall att han ska hitta nätet igen.