IFK Göteborg vs Örebro bästa odds och matchtips

IFK Göteborg verkar vara i god form när de tar emot Örebro i omgång 23 av Allsvenskan. Allt annat än vinst kommer vara en besvikelse. IFK Göteborg har för närvarande plats 13 i tabellen med 22 poäng efter 22 spelade matcher. Med 22 omgångar bakom sig har Örebro lyckats samla ihop 16 poäng och ligger på plats 15 i Allsvenskan. Det är tuffa tider för både IFK Göteborg och Örebro i Allsvenskan. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Göteborg vs Örebro

  • IFK Göteborg har förlorat de senaste fyra matcherna i rad;
  • IFK Göteborg har förlorat i sex av de senaste sju matcherna;
  • IFK Göteborg släppte in i tolv av de senaste 14 matcherna;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i IFK Göteborgs senaste tre av fem matcher.
  • Örebro har förlorat de senaste fyra matcherna i rad på bortaplan;
  • Örebro har förlorat i fem av de senaste sex matcherna;
  • Örebro har förlorat i sju av de senaste åtta matcherna på bortaplan;
  • Örebro släppte in i 19 av de senaste 21 matcher.

Form: IFK Göteborg mot Örebro

Örebro formkurva pekar nedåt

IFK Göteborg tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Den första av de tre senaste matcherna för IFK Göteborg förlorade 3-0 mot Hammarby följt av en 2-0 förlust mot Kalmar FF. Den senaste matchen slutade med en 1-0 förlust mot Elfsborg.

Örebro formkurva pekar nedåt.

Örebro tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. IFK Göteborg har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. I de senaste tre matcherna har Örebro vunnit mot Öster, vilket följdes upp med en kalldusch i förlusten mot Malmö FF (5-1) och senast blev det förlust mot Häcken med 2-1.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. IFK Göteborg är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.73.

IFK Göteborg vs Örebro Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0 match som spelades 10 april 2021. IFK Göteborg har vunnit 30% , medan Örebro har vunnit 30% av deras senaste möten i Allsvenskan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 3-4-3. I de tio senaste matcherna mellan IFK Göteborg och Örebro var över 2,5 mål ett vinnande spel fem gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna sex gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer IFK Göteborg och Örebro för närvarande i sex poäng och två platser. IFK Göteborg kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Örebro på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Örebro är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan IFK Göteborg och Örebro kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Tobias Sana. Han är toppskytt för IFK Göteborg, för närvarande på fem mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i två av deras sex senaste matcher. Det har dock varit måltorka senaste tre matcherna.

Örebro kommer att hoppas att Nahir Besara hittar nätet igen. Han står på tre mål den här säsongen och gjorde mål senast, hans första på fem matcher.