IFK Göteborg vs Sirius: Bästa oddsen och matchtipsen

Blåvitt har haft lite stolpe ut på slutet och nu är det dags att försöka komma tillbaka på vinnarspåret igen.IFK Göteborg ligger på plats 6 i Allsvenskan med 30 poäng efter att ha spelat 19 matcher. Avståndet till Sirius är fem poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 9. IFK Göteborg går in i matchen på söndag som favoriter och laget har spelat bra fotboll trots svaga resultat. Nu ska det jämna ut sig äntligen hoppas vi.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Göteborg vs Sirius i Allsvenskan

 • IFK Göteborg har gjort mål i 13 av de senaste 15 hemmamatcherna
 • IFK Göteborg har inte förlorat 8 av sina senaste 10 hemmamatcher
 • Sirius har inte vunnit 9 av sina senaste 11 bortamatcher
 • I 5 av de senaste 7 bortamatcherna Sirius har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Sirius har gjort mål i 7 av de senaste 8 bortamatcherna
 • Sirius har inte förlorat 6 av sina senaste 8 bortamatcher
 • Sirius har inte vunnit 4 av sina senaste 5 matcher
 • IFK Göteborg har gjort mål i de senaste 11 matcherna mot Sirius i rad
 • I 8 av de senaste 9 matcherna IFK Göteborg har spelat mot Sirius har båda lagen gjort mål
 • I 9 av de senaste 10 av IFK Göteborgs matcher mot Sirius var antalet mål över 2.5
 • IFK Göteborg har inte förlorat de senaste 7 matcherna mot Sirius i rad
 • I de senaste 11 av IFK Göteborgs matcher mot Sirius var antalet mål över 1.5

Form: IFK Göteborg mot Sirius

IFK Göteborg har haft oflyt.

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av IFK Göteborg som hållit sin nivå.IFK Göteborg har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 0-4 mot Varbergs BoIS FC. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 0-1 mot Hammarby, och lyckades inte heller plocka poäng i en 1-0-förlust mot Kalmar FF.

Sirius är svåra att knäcka.

Sirius har upplevt det mesta under sina tre senaste matcher där de lyckades samla på sig fyra poäng. Först tog man en skön 2-1-vinst mot Malmö FF innan det blev oavgjort efter resultatet 0-0 mot Helsingborg. Den obesegrade trenden tog dock stopp när Häcken visade sig vara för starka och resultatet 0-1 innebar förlust för Sirius.

IFK Göteborg vs Sirius Matchhistorik

I senaste mötet mellan IFK Göteborg och Sirius lyckades hemmalaget ta en knapp 2-1-vinst.IFK Göteborg går in i matchen mot Sirius med 5-3-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan.nio gånger i den senaste tio matcher mellan IFK Göteborg och Sirius blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet åtta gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer IFK Göteborg och Sirius för närvarande i fem poäng och tre placeringar. IFK Göteborg kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Sirius kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Sirius är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan IFK Göteborg och Sirius kommer att sluta.

Skytteligan

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Kevin Yakob. Han är den spelaren i IFK Göteborg som är i bäst målform. Han har gjort tre mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter Sirius.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Marcus Mathisen som de hoppas ska hitta nätet igen. Marcus Mathisen gjorde två mål för Sirius i de senaste 6 matcherna.