IFK Norrköping vs Elfsborg: Bästa oddsen och matchtipsen

IFK Norrköping njuter av hemmafördelen, när gästande Elfsborg besöker kommande måndag för en intressant match.

En plats bakom ligaledarna finns Elfsborg med 19 poäng efter åtta omgångar, medan IFK Norrköping har plockat 17 poäng och rankas som nummer 4 i Allsvenskan.

Med tre raka segrar är IFK Norrköping redo att ta sig an vem som helst. Dock siktar såklart Elfsborg på att bryta denna trend och inte bli nästa offer i raden.

Statistik och fakta för IFK Norrköping vs Elfsborg i Allsvenskan

  • I 10 av IFK Norrköpings senaste 11 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 10 av IFK Norrköpings senaste 11 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • IFK Norrköping har vann de senaste 3 matcherna på rad medan de gjort mer än 1.5 mål
  • IFK Norrköping har inte förlorat 7 av sina senaste 8 matcher
  • I 5 av de senaste 7 hemmamatcherna IFK Norrköping har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Elfsborg har inte förlorat 11 av sina senaste 12 matcher
  • Elfsborg har vunnit de senaste 5 matcherna i rad
  • Elfsborg har gjort mål i 11 av de senaste 13 bortamatcherna
  • Elfsborg har inte förlorat de senaste 5 bortamatcherna i rad
  • Elfsborg har vann 4 i de senaste 5 matcherna och totalt antal mål var över 2.5

IFK Norrköping vs Elfsborg Preview

IFK Norrköping form

IFK Norrköping körde över allt motstånd på slutet där man börjad emed att vinna 2-0 mot Hammarby. De fortsatte med att slåDegerfors 0-2 och tog tredje raka mot Varbergs BoIS FC i en 1-3-seger. IFK Norrköping plockade noll poäng på sina senaste ett matcher mot lag från topp 6. De tog noll vinster, med noll mål gjorda och släppt in tre.

Elfsborg form

Elfsborg är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. Halmstads BK slog man med 6-1, efter det fick Sirius känna på en 3-4-torsk. IFK Värnamo var det senaste offret efter en 2-0-vinst för Elfsborg. Elfsborg gjorde sex mål och släppte in två i deras ett senaste matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. De fick ihop två vinster och sex poäng. Elfsborg har varit enastående på resande fot på slutet med fem av sex segrar i Allsvenskan. En oavgjord match med betyder att de är obesegrade, och framåt har laget gjort elva samtidigt som man släppt in fyra mål.

IFK Norrköping vs Elfsborg H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när IFK Norrköping mötte Elfsborg. De delade på poängen i en 1-1-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Att titta tillbaka på deras senaste tio matcher visar hur svåra lagen är att skilja åt. Gästande Elfsborg tog två vinster av de föregående tio matcherna. Värdarna IFK Norrköping vann tre av dessa, och spelbolagens bästa odds för en hemmavinst ligger på 3.00. IFK Norrköping gjorde minst ett mål i 6 av sina 7 senaste matcher i Allsvenskan mot Elfsborg. I fem av de senaste tio matcher mellan IFK Norrköping och Elfsborg gjorde båda lagen mål.

Under 2.5 mål satt tre gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. IFK Norrköping med ett snitt på 1.2 mål, och där Elfsborg snittade 0.9 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande fem gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fem av IFK Norrköping’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.5 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 2.1 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Allsvenskan

IFK Norrköping tog tre vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade tre gånger. De fick utstå förlust i fyra under den här tiden. Elfsborg vann fem av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i tre och förlorade två. IFK Norrköping har settfem av sina 10 senaste matcher på Platinumcars Arena sluta över 2.5 mål. I fem av de 10 senaste på bortaplan för Elfsborg gick matchen över 2.5 mål.

Senaste lagnyheter

Överraskande har IFK Norrköping endast gjort första målet i tre matcher av de senaste tio på hemmaplan. Elfsborg gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen har gjort mål i 3 av de senaste mötena mellan IFK Norrköping och Elfsborg när man spelat på Platinumcars Arena.

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Christoffer Nyman. Han är den spelaren i IFK Norrköping som är i bäst målform. Han har gjort fyra mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter Elfsborg.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Jacob Ondrejka som de hoppas ska hitta nätet igen. Jacob Ondrejka gjorde sex mål för Elfsborg i de senaste 6 matcherna.