IFK Värnamo vs Kalmar FF: Bästa oddsen och matchtipsen

Dags för derby på Finnvedsvallen kommande måndag där hemmalaget IFK Värnamo tar emot Kalmar FF.

En blick på tabellen visar att den nuvarande skillnaden mellan lagen är två poäng tre platser.

Både IFK Värnamo och Kalmar FF siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på måndag. Med 4 förluster i de senaste 6 matcherna i samtliga tävlingar, är stämningen i IFK Värnamo-lägret inte på topp. Dom behöver steppa upp ordentligt om de inte vill bli mer besvikna mot Kalmar FF på deras hemmaplan.

Statistik och fakta för IFK Värnamo vs Kalmar FF i Allsvenskan

  • IFK Värnamo har gjort mål i 14 av de senaste 16 matcherna
  • IFK Värnamo har gjort mål i 13 av de senaste 15 hemmamatcherna
  • I 9 av IFK Värnamos senaste 11 matcher var antalet av mål under 3.5
  • IFK Värnamo har släppt in i 10 av de senaste 12 hemmamatcherna
  • I 3 av IFK Värnamos senaste 4 hemmamatcher var antalet av mål under 1.5
  • Kalmar FF har inte vunnit 8 av sina senaste 10 bortamatcher
  • I 5 av Kalmar FFs senaste 7 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • I 6 av Kalmar FFs senaste 8 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Kalmar FF har inte förlorat 5 av sina senaste 6 matcher
  • Kalmar FF har inte vunnit de senaste 3 matcherna i rad

IFK Värnamo vs Kalmar FF Preview

IFK Värnamo form

IFK Värnamo är just nu väldigt ojämna efter förlust mot Brommapojkarna med 0-1 innan vann man med 3-1 mot Varbergs BoIS FC. I den senaste matchen kom ytterligare ett nederlag med 2-0 mot Elfsborg. IFK Värnamo tog bara två segrar på de sex senaste Allsvenskan-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika en och förlorade tre, de gjorde sex och släppte in åtta mål.

Kalmar FF form

Ett oavgjort resultat är det enda positiva som Kalmar FF har med sig från de tre senaste matcherna. De tog poängen efter 2-2 mot Sirius, sedan kammade man noll mot Djurgården i en 3-1-match. Sist blev det mer besvikelse då Brommapojkarna vann med 1-3. Kalmar FF tog tre poäng från sina fyra matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. De vann ett, gjorde fem mål och släppte in åtta. Kalmar FF har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Allsvenskan. Man spelade oavgjort i två och förlorade tre, släppte in nio mål och gjorde sex.

IFK Värnamo vs Kalmar FF H2H

Senast lagen mötte varandra gick Kalmar FF av planen som 1-3-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande måndag. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. IFK Värnamo tog en win i sina senaste sju matcher mot Kalmar FF. De sistnämnda lyckades ta sex vinster i dessa två möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.40. Båda lagen gjorde mål ett gång i de senaste två matcherna mellan IFK Värnamo och Kalmar FF.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste två matcherna mellan lagen. IFK Värnamo gjorde ett snitt på 0.5 mål, medan Kalmar FF snittade två mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång. Över 2.5 mål gjordes i tre av IFK Värnamo’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på ett mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.2 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Allsvenskan

IFK Värnamo tog blygsamma fem segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i ett av matcherna, medan det blev fyra förluster. Kalmar FF vann två av de 10 senaste och spelade oavgjort tre samt förlorade fem av matcherna under denna period. Målen flödar just nu för IFK Värnamo på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sex av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till fem gånger för Kalmar FF i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

IFK Värnamo gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Kalmar FF gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna.

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Gustav Engvall. Han är toppskytt för IFK Värnamo, för närvarande på två mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i två av deras 6 senaste matcher.

Kalmar FF kommer att hoppas att Mileta Rajovic hittar nätet igen. Han står på sex mål den här säsongen och gjorde mål i sex av deras 6 senaste matcher.