IFK Norrköping vs IFK Göteborg bästa odds och matchtips

Med båda lagen placerade i mitten av tabellen har både IFK Norrköping och IFK Göteborg en chans att vinna mark på sin kommande motståndare i Allsvenskan. IFK Norrköping är placerade på plats 7 i Allsvenskan med 44 poäng efter 29 spelade omgångar. IFK Göteborg ligger på plats 8 i tabellen med 38 poäng efter 29 spelade matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos IFK Norrköping. De skulle dock kunna skrälla mot IFK Göteborg.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Norrköping vs IFK Göteborg i Allsvenskan

  • IFK Norrköping vann inte de senaste 3 matcherna i rad;
  • IFK Norrköping är obesegrade de senaste 7 matcherna i rad hemma;
  • IFK Norrköping släppte in de senaste 10 matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i IFK Norrköpings senaste 3 av 5 matcher.
  • IFK Göteborg är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • IFK Göteborg nätade i 6 av de senaste 8 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IFK Göteborgs senaste 4 av 6 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i IFK Göteborgs senaste 2 av 4 matcher.

Form: IFK Norrköping mot IFK Göteborg

IFK Norrköping hoppas på en nystart

IFK Norrköping hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. IFK Norrköping är bara en poäng ifrån att vara helt utan positiva resultat i sina senaste tre matcher. De förlorade med 1-0 mot Kalmar FF innan det blev oavgjort efter en (1-1)-match mot Djurgården. Sedan hamnade man återigen i förlustkolumnen när Degerfors besegrade dem med 4-1.

IFK Göteborg fortsätter trumma på

IFK Göteborg hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Det har varit en blandad kompott senaste tiden som började med en förlust mot Malmö FF, följt av ett oavgjort resultat mot Sirius. Senast tog man dock en riktig brakseger mot Öster med hela 4-0.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att IFK Göteborg är vårt val för en seger.

IFK Norrköping vs IFK Göteborg Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann IFK Norrköping och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. IFK Norrköping tar sig an IFK Göteborg med 7-1-2 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 7 gånger i de senaste 10 matcherna mellan IFK Norrköping och IFK Göteborg. Båda lagen gör mål gav utdelning 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 6 poäng. Även om IFK Göteborg inte kommer att ha någon att ta sig förbi IFK Norrköping i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. IFK Norrköping, som nu är nummer 7 med 44 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Samuel Adegbenro. Han är toppskytt för IFK Norrköping, för närvarande på 17 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher. 

IFK Göteborg kommer att hoppas att Marcus Berg hittar nätet igen. Han gjorde 4 mål på deras 6 senaste matcher.