IFK Värnamo vs Elfsborg: Bästa oddsen och matchtipsen

IFK Värnamo kommer att spela mot Elfsborg i omgång 19 av Allsvenskan vid Finnvedsvallen på söndag.På plats 13 har vi hemmalaget som samlat ihop 18 poäng efter deras 18 spelade matcher. Med 23 poäng befinner sig Elfsborg på plats 10 efter 18 spelade matcher.Lagen har spelat mycket oavgjort på slutet och det lutar även åt att det blir en jämn fight här. Ettan lockar mest!

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Värnamo vs Elfsborg i Allsvenskan

 • IFK Värnamo har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna
 • IFK Värnamo har inte vunnit 7 av sina senaste 8 matcher
 • IFK Värnamo har inte vunnit 8 av sina senaste 10 hemmamatcher
 • IFK Värnamo har gjort mål i 5 av de senaste 7 hemmamatcherna
 • Elfsborg har släppt in i 14 av de senaste 16 bortamatcherna
 • I 7 av de senaste 9 matcherna Elfsborg har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Elfsborg har inte vunnit de senaste 8 matcherna i rad
 • Elfsborg har släppt in i 12 av de senaste 13 matcherna
 • Elfsborg har inte vunnit 9 av sina senaste 10 bortamatcher
   

Form: IFK Värnamo mot Elfsborg

IFK Värnamo letar efter mer.

IFK Värnamo ser oslagbara ut just nu efter tre raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot Hammarby med 1-2 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 0-0 i en oavgjord match mot Djurgården. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 2-2 och därmed alltså oavgjort mot AIK.

Elfsborg har problem att hitta bra resultat.

Efter att ha skrapat ihop tre poäng på tre matcher är Elfsborg på jakt efter en vinst igen. Mot Häcken fick de nöja sig med ett oavgjort resultat (4-4), innan de återigen fick dela på poängen mot Mjällby i en match som slutade 1-1. I sin senaste match lyckades man inte heller ta hem alla tre poäng efter ytterligare en oavgjord match som slutade 1-1 mot IFK Norrköping.

IFK Värnamo vs Elfsborg Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Elfsborg och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 4-1.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer IFK Värnamo och Elfsborg för närvarande i fem poäng och tre placeringar. Elfsborg kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från IFK Värnamo kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att IFK Värnamo är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan IFK Värnamo och Elfsborg kommer att sluta.

Skytteligan

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Marcus Antonsson. Han är den spelaren i IFK Värnamo som är i bäst målform. Han har gjort sex mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter Elfsborg.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Michael Baidoo som de hoppas ska hitta nätet igen. Michael Baidoo gjorde två mål för Elfsborg i de senaste 6 matcherna.