IFK Värnamo vs Örgryte bästa odds och match tips

IFK Värnamo är favorittippade kommande måndag mot Örgryte i Superettan. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i Värnamo. IFK Värnamo rankas som nummer 1 i tabellen med 39 poäng efter 20 matcher. Med 20 omgångar bakom sig har Örgryte samlat 26 poäng och ligger på plats nummer 10 i Superettan. Örgryte behöver en seger mot ligaledarna IFK Värnamo på måndag för att minska avståndet i tabellen.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Värnamo VS. Örgryte.

  • IFK Värnamo är obesegrade de senaste 5 matcherna i rad hemma;
  • IFK Värnamo har vunnit i 4 av de senaste 5 matcher hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i IFK Värnamos senaste 6 av 8 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i IFK Värnamos senaste 9 hemma matcher i rad.
  • Örgryte är obesegrade de senaste 5 matcherna i rad;
  • Örgryte nätade i 8 av de senaste 10 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Örgrytes senaste 3 av 5 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Örgrytes senaste 2 av 4 matcher.

Form: IFK Värnamo mot Örgryte

IFK Värnamo fortsätter att plocka poäng.

IFK Värnamo hoppas att den goda formen håller i sig. I de tre senaste landskamperna för IFK Värnamo gick det så här: den första tog en 2-0 vinst mot Landskrona BoIS och sen blev det 2-1 vinst mot Akropolis IF. Den senaste matchen blev 2-0 vinst mot Jönköping S.

Örgryte fortsätter trumma på.

Örgryte hoppas fortsätta deras starka form med ytterligare ett bra resultat. I de tre senaste landskamperna för Örgryte gick det så här: den första slutade 2-2 mot Norrby och sen blev det 1-0 vinst mot GIF Sundsvall. Den senaste matchen blev 3-1 vinst mot Akropolis IF.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

IFK Värnamo VS. Örgryte Matchhistorik

Senast lagen möttes, gick det inte att hitta någon vinnare. De delade poängen i en 0-0 lika match som spelades 5 juni 2021. IFK Värnamo tar sig an Örgryte med 3-4-2 i bagaget från deras senaste matcher i Superettan. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 5 gånger i de senaste 9 matcher mellan IFK Värnamo och Örgryte. Båda lagen gör mål var ut 5 gånger i dessa 9 matcher.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 13 poäng. Även om Örgryte inte kommer att ha någon möjlighet att komma över IFK Värnamo i ligatiteln i närtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. IFK Värnamo, som nu är nummer 1 med 39 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. I alla fall kommer matchen på måndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Oscar Johansson. Han är toppskytt för IFK Värnamo, för närvarande på 4 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher.

Örgryte kommer att hoppas att Ajdin Zeljkovic hittar nätet igen. Han står på 9 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher.