Italien VS. England Bäst Odds, och Match tips

Mer spänning än så här får vi inte i Euro 2020 där Italien och England kommer att gå tå mot tå på Wembley kommande Söndag i finalen av sommarens EM.

Italien kommer in med en rankning som 7:a i världen vilket indikerar till en riktigt jämn match mot England som kommer in som 4:a på FIFA’s världsranking.

Italien har stött på lite svårare motstånd de senaste två matcherna än vad de hade i början av EM-turneringen. Senast i semifinalen krävdes straffar mot Spanien för att Italien skulle komma ut som vinnaren i den matchen. De har dock uppvisat ett imponerande spel både när det gäller som spelförande lag och i kontringsspel.

England har bara släppt in ett enda mål i turneringen och deras offensiv har verkligen hittat formen också. Italien får se upp  med Sterling som är en extremt snabb spelare, och Harry Kane har börjat hitta mål igen vilket alltid är ett hot.

Oddsen utser England till favoriter, men det är med väldigt liten marginal och oddsen är faktiskt ovissa.

Statistik och fakta för Italien VS. England

Snabbfakta Italien

  • Italien har vunnit deras senaste 16 matcher
  • Italien har vunnit deras senaste 10 matcher på hemmaplan
  • Italien har vunnit deras senaste 17 av 18 matcher
  • Italien har vunnit i deras senaste 14 av 15 matcher på hemmaplan

Snabbfakta England

  • England har vunnit deras senaste 4 matcher på rad
  • England är obesegrade i deras senaste 9 matcher på rad
  • England har vunnit deras senaste 4 matcher på bortaplan
  • England har vunnit i deras senaste 8 av 9 matcher

Italien VS. England: statistik och analys

Italien har varit lysande när det kommer till målskytte på senare tid. Italien tryckte nämligen in 35 mål i deras senaste 10 landskamper vilket ger ett snitt på 3.5 mål per match. De höll nollan i 6 av dessa matcher, och släppte in 6 mål vilket alltså ger ett snitt på 0.6 insläppta mål per match.

England har spelat EM med fin form från deras 10 senaste matcher. England snittade 2.8 mål per match, totalt 28 mål, i motsats till 3 insläppta mål vilket ger ett snitt på 0.3 insläppta per match. I 8 av dessa matcher höll de också nollan.

Både Italien och England har dominerat EM hittils och det är rättvist att dessa två lag möts i finalen. Italien har möjligen haft en tuffare väg än England fram till finalen och därför är det lite svårt att på ett rättvist sätt uppskatta utgången av finalen. England har sett extremt bra ut, men då har de också haft svagare motstånd än Italien på pappret. 

Final är final och det känns helt vidöppet hur denna matchen kommer gå. 

Form: Italien vs England

Italien fortsätter trumma på.

Italien hoppas fortsätta deras starka form med ytterligare ett bra resultat.

I de tre senaste matcherna för Italien tog en 2-1 vinst mot Österrike man och följt av 2-1 vinst mot Belgien och slutligen, i den senaste matchen blev det 1-1 mot Spanien.

England fortsätter trumma på.

England hoppas fortsätta deras starka form med ytterligare ett bra resultat.

I de tre senaste landskamperna för England gick det så här: den första tog en 2-0 vinst mot Tyskland man och sen blev det 4-0 vinst mot Ukraina. Den senaste matchen blev 2-1 vinst mot Danmark.

Italien VS. England: Matchhistorik

Det blev ingen vinnare senast Italien och England möttes då de istället fick dela på poängen i en 1-1-match den 27 Mars 2018.

Italien går in i matchen mot England med 4-2-1 i bagaget från deras senaste 10 matcher i EM-sammanhang.

Skytteligan

Med Lorenzo Insigne på en svit med 2 mål i de senaste 6 landskamperna för Italien, är det lätt att man tänker på honom som en potentiell målgörare även i finalen.

Harry Kane är glödhet just nu och någon Italien verkligen måste hålla ögonen på! Han har lyckats vara på rätt ställe 4 gånger de senaste 6 landskamperna.