Japan vs Costa Rica – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Japan gör sig redo för drabbningen mot Costa Rica på söndag på Ahmed bin Ali Stadium. En match asiaterna går in som tydliga favoriter.

Efter den fina vändningen mot Tyskland står Japan på 3 poäng och har ett drömläge att ta sig vidare till åttondelen.

Att vinna gruppen är kanske lite för mycket att begära, men det vore konstigt om Japan måste packa väskorna redan efter gruppspelet nu.

Costa Rica har en del att fundera över efter 7-0-förlusten mot Spanien. Bör inte ha något att säga till om här heller.

Våra tips

Statistik och fakta för Japan vs Costa Rica i VM

  • I de senaste 6 Japans matcher, var antalet mål under 3.5
  • Japan har inte förlorat 6 av sina senaste 7 matcher
  • Japan har gjort mål i 4 av de senaste 5 matcherna
  • Japan har inte släppt in i 5 av de senaste 7 matcherna
  • I 23 av Costa Ricas senaste 25 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Costa Rica har inte förlorat 12 av sina senaste 14 matcher
  • Costa Rica har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
  • I 3 av Costa Ricas senaste 4 matcher var antalet av mål över 2.5
     

Japan vs Costa Rica Preview

Japan njuter av en skräll.

Japan har bjudit på lite av allt efter att ha plockat fyra poäng i sina tre senaste matcher. Mötet med Ecuador ledde till oavgjort 0-0vilket följdes upp med en 1-2-förlust mot Kanada. Deras senaste match tog dem tillbaka på vinnarspåret mot Tyskland efter 1-2. När det kommer till att göra mål kan Japan vara mer produktivt med 18 times i sina senaste tio matcher. Det är ett snitt på 1.8 goals per match där de även släppte in åtta times. Det ger ett snitt på 0.8 per match, med hållna nollor fem times.

Costa Rica form

Även om de förlorade den senaste matchen har ändå resultaten varit godkända för Costa Rica. De vann först mot Uzbekistan med 1-2 följt av vinst mot Nigeria med 2-0. Den vinnande trenden tog sedan slut mot Spanien, som vann med 7-0.

Nuvarande tabellen i VM

Japan lyckades klämma in en tight 2-1-vinst i första omgången. Komma undan med tre poäng från den första gruppspelsmatchen i VM ger dem en extra boost inför kommande matcher. Tänk dig att komma till detta VM i hopp om enkelt ta sig vidare men att sedan bli helt överkörda i första omgången. Costa Rica lämnades blödande mot Spanien och frågan är om man kan hämta sig efter detta.

I sina 10 senaste matcher vann Japan fem gånger, spelade oavgjort två och förlorade tre gånger. Costa Rica tog sju segrar, ett oavgjorda och två förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i sex av Japan’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.4 mål under den här perioden.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste tre matcherna mellan lagen. Japan gjorde ett snitt på 2.33 mål, medan Costa Rica snittade 0.66 mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger.

Överraskande nog har Japan bara gjort första målet i tre matcher av de senaste tio games. Överraskande nog har Costa Rica endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan. Av de senaste 10 matcherna gjorde Costa Rica öppningsmålet sex gånger, medan deras motståndare gjorde första i tre av sina 10 senaste.

Med bara ett mål på slutet i VM, är Takuma Asano sugen på att ta chansen att hitta formen igen. Costa Rica hoppas Joel Campbell kan göra skada mot de kommande motstådarna och öka de två VM mål från de sex senaste VM-matcherna.