Argentina vs Mexiko – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Argentina gör sig redo för drabbningen mot Mexiko kommande lördag på Lusail Stadium. Matchen är en i omgång två av gruppspelet i VM.

Argentina har noll poäng och Mexiko står på en inför andra rundan.

Storfavoriterna med Messi i laget åkte på en chock-förlust mot Saudi, och nu måste man verkligen steppa upp och vinna.

Det ser ut att bli ett tight race att ta sig vidare från gruppen, men med kvalet i baktanken kan Mexiko störa de flesta motståndarna här, men visst löser Scalonis gäng en snabb revansch i detta möte?

Våra tips

Statistik och fakta för Argentina vs Mexiko i VM

 • Argentina har inte förlorat 36 av sina senaste 37 matcher
 • Argentina har gjort mål i 33 av de senaste 35 matcherna
 • Argentina har vann 7 i de senaste 9 matcherna spelat utan att släppa in mål
 • I 14 av Argentinas senaste 16 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Argentina har vann 5 i de senaste 6 matcherna, medan gjort mer än 2.5 mål
 • I 16 av Mexikos senaste 18 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Mexiko har gjort mål i 6 av de senaste 8 matcherna
 • I 3 av Mexikos senaste 4 matcher var antalet av mål över 2.5
 • Mexiko har inte vunnit 5 av sina senaste 7 matcher
 • Argentina har förlorade de senaste 3 matcherna i rad mot Mexiko och båda lagen gjorde mål
 • I de senaste 3 matcherna i rad Argentina har spelat mot Mexiko har båda lagen gjort mål
 • Argentina har vann de senaste 3 matcherna i rad mot Mexiko och totalt antal mål över 2.5
 • Argentina har vann de senaste 3 matcherna på rad mot Mexiko medan gjort mål mer än 1.5 mål
 • Argentina har vunnit de senaste 3 matcherna mot Mexiko i rad

Argentina vs Mexiko Preview

Argentina är chockade.

Argentina är ute efter att studsa tillbaka på vinnarspåret igen. I de tre senaste matcherna slog de först Honduras med 3-0, innan det blev det seger mot Jamaica med 3-0. Segersviten tog slut senast mot Saudiarabien, som vann med 1-2 Det görs inte direkt lite mål när Argentina spelar, då de gjort imponerande 2.7 per match. En total på 27 medan man släppte in fyra mål. Det senare blir ett snitt på 0.4 insläppta per match och under denna period höll man nollan sju times.

Mexiko mjukstartade VM.

Det har varit blandade resultat för Mexiko i de tre senaste matcherna, då de först slog Irak med 4-0. Det följdes upp med en svag 1-2-förlust mot Sverige och nu senast mot Polen blev det 0-0. Mexiko tog blygsamma tre vinster från sina 10 senaste matcher i alla tävlingar. De spelade oavgjort tre av matcherna och förlorade fyra.

Nuvarande tabellen i VM

Att inte ta tre poäng i den kommande gruppspelsmatchen i VM skulle nästintill vara en skandal för Argentina. Viktigt att ta en vinst här då man kommer stöta på klart tuffare motstånd längre fram. Det var en tråkig öppning i VM där Mexiko spelade 0-0 mot Polen, men poäng är poäng och de hoppas nu på att vara lika svåra att bryta ner i den andra omgången.

I sina 10 senaste matcher vann Argentina åtta gånger, spelade oavgjort ett och förlorade ett gånger. Mexiko tog tre segrar, tre oavgjorda och fyra förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Det blev över 2.5 mål i åtta av Argentina’s senaste tio matcher runt om i alla turneringar. De höll ett snitt på 2.7 mål under denna period. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.2 mål under den här perioden. Argentina’s senaste 6 matcher hade fler än tre mål.

Det blev över 2.5 mål sex gånger i de senaste tio matcherna mellan lagen. Argentina gjorde i snitt 2.4 mål, medan Mexiko snittade 0.7 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel sex gånger.

De senaste 3 VM mötena mellan Argentina och Mexiko slutade med över 2.5 mål. Argentina lyckades göra minst ett mål i sina 3 senaste möten i VM mot Mexiko. Mexiko gjorde minst ett mål i sina 3 VM senaste matcher mot Argentina.

Argentina har gjort mål först i imponerande nio matcherna av senaste tio på hemmaplan. Mexiko gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. Argentina har varit pigga från start och gjort första målet inte mindre än tio gånger i sina senaste 10 matcher. Gästerna gjorde första målet i fyra av sina 10 senaste på plan. Båda lagen har gjort mål 3 senaste mötena mellan Argentina och Mexiko.

Det räcker att kolla på Lionel Messi, när man ska leta efter en anfallare i god målform. Han nätade elva gånger på slutet för Argentina i VM, medan Alexis Vega lyckades göra tre mål på de sex senaste för Mexiko i samma liga. Ingen tvekan att båda är ute efter nya strutar här.