Jönköping S. vs GIF Sundsvall bästa odds och matchtips

Jönköping S. drar fördel av hemmaplan när GIF Sundsvall gästar i Superettan kommande torsdag. Jönköping S. har för närvarande plats sju i tabellen med 32 poäng efter 23 spelade matcher. Med 23 omgångar bakom sig har GIF Sundsvall lyckats samla ihop 43 poäng och ligger på plats två i Superettan. Tre förluster i de senaste sex matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Jönköping. 

Våra tips

Statistik och fakta för Jönköping S. VS. GIF Sundsvall

  • Jönköping S. vann inte de senaste fem matcherna i rad;
  • Jönköping släppte in i tio av de senaste tolv matcherna;
  • GIF Sundsvall har vunnit de senaste fem matcherna i rad;
  • Sundsvall har vunnit de senaste tre matcherna i rad på bortaplan;
  • Sundsvall är obesegrade de senaste fyra matcherna i rad på bortaplan;
  • GIF Sundsvall har vunnit i sju av de senaste åtta matcher.

Form: Jönköping S. mot GIF Sundsvall

Jönköping S. hoppas få stopp på lidandet

Jönköping S. hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. De tre senaste matcherna för Jönköping S. slutade 0-0 mot IK Brage följt av en 1-1 mot Akropolis IF och slutligen, i den senaste matchen, blev det en 1-0 förlust mot Norrby.

GIF Sundsvall fortsätter glänsa

GIF Sundsvall fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. I de tre senaste matcherna har de besegrat Västerås (2-1), Trelleborg (2-0) och senast vann de med 2-1 mot Helsingborg.

De två lagen matchas jämnt av oddsmakarna, men den nuvarande formen gör att GIF Sundsvall är vårt val för en seger.

Jönköping S. vs GIF Sundsvall Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Jönköping och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. Jönköping S. har vunnit 40% av matcherna, medan GIF Sundsvall har vunnit 30%  av deras senaste möten i Superettan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 4-3-3. 

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 11 poäng. Även om Jönköping S. inte kommer att ha en möjlighet att komma över GIF Sundsvall  någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. GIF Sundsvall, som nu ligger på en andraplats med 43 poäng, kommer att göra sitt bästa för att knappa in på serieledande Värnamo. Hur som helst kommer matchen på torsdag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det har varit en fantastisk säsong för Linus Hallenius som har gjort tolv mål för sin klubb så här långt och att ha med sig den typen av form är definitivt avgörande för framgången för GIF Sundsvall. Han har gjort mål i de senaste fyra matcherna och sex på lika många matcher.

Jönköping hoppas på att Robin Book hittar målet igen. Han har gjort tre mål de senaste fyra matcherna men fick lämna planen mållös senast.