Helsingborg vs GIF Sundsvall bästa odds och matchtips

Detta är ett riktigt toppmöte mellan tvåan och trean i tabellen där båda lagen är på samma poäng. Detta toppmöte kommer avgöra vilka som kan haka på ettan Värnamo och hota den bekväma ligaledaren. Det är sannerligen ett spännande möte vi har framför oss på Olympiastadion på lördag.

Våra tips

Statistik och fakta för Helsingborg VS. GIF Sundsvall

  • Helsingborg är obesegrade de senaste fem matcherna i rad hemma;
  • Helsingborg nätade i 14 av de senaste 16 matcherna;
  • Helsingborg släppte in i fyra av de senaste sex matcherna.
  • GIF Sundsvall har vunnit de senaste fyra matcherna i rad;
  • GIF Sundsvall är obesegrade de senaste tre matcherna i rad på bortaplan;
  • GIF Sundsvall har vunnit i sex av de senaste sju matcherna;
  • GIF Sundsvall nätade i åtta av de senaste tio matcherna.

Form: Helsingborg mot GIF Sundsvall

Helsingborg har varit ojämna

Det har varit blandade resultat för Helsingborg den senaste tiden. I de tre senaste matcherna har de besegrat Jönköping med 3-0, vilket följdes upp med en tung förlust mot Öster med 2-1. I senaste matchen blev det ett oavgjort resultat mot Norrby (2-2).

GIF Sundsvall är inne i en riktigt bra period

GIF Sundsvall verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. De tre senaste matcherna för GIF Sundsvall tog de en 1-0 vinst mot Landskrona BoIS följt av en 2-1 vinst mot Västerås SK och slutligen, i den senaste matchen, blev det en 2-0 vinst mot Trelleborgs FF.

De två lagen matchas jämnt av oddsmakarna, men den nuvarande formen gör att GIF Sundsvall är vårt val för en seger.

Helsingborg vs GIF Sundsvall Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2-match som spelades 13 april 2021. Det var enda gången de två har mötts i Superettan.

Tabellställningar i Superettan

Enligt Superettan tabellen har båda lagen fått lika många poäng hittills. Därför kommer denna match säkerligen att ha en inverkan på båda lagen i toppstriden. Det kommer säkert att bli spännande att se Helsingborg och GIF Sundsvall slåss om poängen i sin kommande match på söndag.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Linus Hallenius när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har gjort sex mål på de senaste sex matcherna, där han endast varit mållös en enda match. Han har gjort elva mål denna säsong.

Anthony van den Hurk är spelaren man ska hålla utkik efter i Helsingborg. Han har gjort sex mål den här säsongen och har prickat nätet två gånger på de senaste fyra matcherna.