Kalmar FF vs Malmö FF bästa odds och matchtips

Kalmar FF gör sig redo för striden mot Malmö FF vid Guldfågeln Arena kommande söndag, en match i omgång 29 av Allsvenskan. Som nummer 6 har Kalmar FF lyckats skrapa ihop 47 poäng efter 28 spelade matcher. Med 55 poäng har Malmö FF efter 28 matcher placerat sig på plats plats 1 i Allsvenskan. Eftersom Kalmar FF går in i matchen som underdogs kommer de att vara väldigt sugna att skrälla och ta poäng mot Malmö FF.

Våra tips

Statistik och fakta för Kalmar FF vs Malmö FF i Allsvenskan

  • Kalmar FF har vunnit de senaste 3 matcherna i rad;
  • Kalmar FF är obesegrade de senaste 4 matcherna i rad;
  • Kalmar FF är obesegrade de senaste 5 matcherna i rad hemma;
  • Kalmar FF nätade i 14 av de senaste 16 matcher.
  • Malmö FF är obesegrade de senaste 6 matcherna i rad;
  • Malmö FF är obesegrade de senaste 5 matcherna i rad på bortaplan;
  • Malmö FF har vunnit i 4 av de senaste 5 matcher på bortaplan;
  • Malmö FF nätade i 36 av de senaste 38 matcher.

Form: Kalmar FF mot Malmö FF

Kalmar FF fortsätter vinna

Kalmar FF hoppas att den goda formen håller i sig. Kalmar FF har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 1-4-vinst mot Häcken. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot IFK Norrköping med 1-0 innan de i förra matchen besegrade Örebro med 1-2.

Malmö FF flyter med

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Malmö FF som hållit sin nivå. Malmö har spelat två oavgjorda matcher den senaste tiden, mot Häcken och Zenit i Champions League. Innan dess besegrade man Göteborg med 2-0.

I en match mellan två sidor som har presterat nästan identiskt de senaste veckorna, tror vi fortfarande att Malmö FF kommer att få det första genombrottet.

Kalmar FF vs Malmö FF Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Kalmar FF mot Malmö FF var ett Allsvenskan-möte så sent som 17 maj 2021 och vi såg då Kalmar FF ta en 3-1 vinst. Kalmar FF går in i matchen mot Malmö FF med 1-2-7 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. I de föregående 10 matcherna mellan Kalmar FF och Malmö FF kom över 2,5 mål upp 7 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 3 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Tabellställningen av Allsvenskan visar att Kalmar FF och Malmö FF ligger 8 poäng och 5 platser ifrån varandra för tillfället. Malmö FF kommer säkert att försöka ta alla tre poängen på söndag för att visa att de förtjänar platsen i toppen av tabellen. Trots att Kalmar FF är outsider i den här sammandrabbningen kommer Kalmar FF definitivt att vilja göra det svårt för favoriterna och av den anledningen är vi spända på att se hur matchen mellan Kalmar FF och Malmö FF kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Antonio-Mirko Colak när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Malmö FF. Hans säsongssaldo är 14 mål just nu. 

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för Kalmar FF är Oliver Berg spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.