Kamerun vs Serbien – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Kamerun möter Serbien i omgång två av VM-gruppspelet. Matchen kommer spelas på Al Janoub Stadium på måndag.

Båda lagen står på noll poäng efter den första rundan och måste nu växla upp och satsa på seger för att kunna ta sig vidare.

Det kanske är lite optimistiskt att hoppas på en gruppvinst, men Kamerun har en liten chans att gå vidare.

Inga experter förväntar sig att Serbien ska gå hela vägen, men visst ska laget kunna följa Brasilien till utslagsrundan.

Våra tips

Statistik och fakta för Kamerun vs Serbien i VM

 • I de senaste 10 Kameruns matcher, var antalet mål under 3.5
 • I de senaste 8 Kameruns matcher, var antalet mål under 2.5
 • Kamerun har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Kamerun har inte vunnit de senaste 5 matcherna i rad
 • Serbien har inte förlorat 6 av sina senaste 7 matcher
 • Serbien har vunnit 5 av sina senaste 7 matcher
 • Serbien har gjort mål i 6 av de senaste 7 matcherna
 • Serbien har släppt in i 7 av de senaste 9 matcherna
 • Serbien har vann 3 i de senaste 4 matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
   

Kamerun vs Serbien Preview

Kamerun med blek form.

Kamerun tog blygsamma tre vinster från sina 10 senaste matcher runt om i alla tävlingar. De kryssade två av matcherna, och förlorade fem. Kamerun är inget målglatt lag nuförtiden, efter att hittat nät sju gånger i sina senaste tio matcher. Det ger ett snitt på endast 0.7 goals per match, där de även släppte in nio mål. Man lyckades hålla nollan två gånger.

Serbien tar snabb revansch.

Även om de förlorade den senaste matchen har ändå resultaten varit godkända för Serbien. De vann först mot Sverige med 4-1 följt av vinst mot Norge med 0-2. Den vinnande trenden tog sedan slut mot Brasilien, som vann med 2-0.

Nuvarande tabellen i VM

Att undvika förslust i nästa VM-match skulle vara en otrolig överraskning för Kamerun. Alla förväntar sig att de ska få lida och försöka minimera förslust-siffrorna så gott de kan. En 2-0-förlust i öppningsmatchen i VM mot Brasilien gav en dyster stämning. Serbien behöver nusteppa upp ordentligt i runda två för att inte resan redan ska ta slut.

I sina 10 senaste matcher vann Kamerun tre gånger, spelade oavgjort två och förlorade fem gånger. Serbien tog sex segrar, ett oavgjorda och tre förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i ett av Kamerun’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.7 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.9 mål under den här perioden.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste ett matchen mellan lagen. Kamerun gjorde ett snitt på tre mål, medan Serbien snittade fyra mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång.

Kamerun gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Serbien gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. Serbien lyckades med tre vinster utan att släppa in mål i sina senaste 10 matcher.

Då den nya VM-säsongen precis börjat, är vi lite osäkra på vilken anfallare dom kommer toppa skytteligan för Kamerun och Serbien detta mästerskap. Det finns dock några intressanta spelare när man tittar på listan på vilka som har den bästa formen just nu.