Lazio vs AC Milan: Bästa oddsen och matchtipsen

Lazio gör sig redo för match mot gästande AC Milan i Serie A på fredag på Stadio Olimpico. Lazio välkomnar AC Milan kommande fredag i Serie A, med värden motiverad av möjligheten att täppa igen luckan i tabellen till gästerna i denna spännande match i 27 omgången.

Medan AC Milan nu är trea i Serie A efter ha samlat 53 poäng på 26 rundor, ligger Lazio efter på 40 poäng. Detta placerar dem på plats 8 i tabellen efter 26 omgångar spelade.

Både Lazio och AC Milan siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande fredag. Med 3 förluster i de senaste 6 matcherna, kan stämningen i Lazio-lägret bli mycket bättre. De måste höja sitt spel ordentligt eller förbereda sig på ett nytt svagt resultat, när de möter AC Milan på hemmaplan.

Lazio vs AC Milan Statistik

  • I 17 av Lazios senaste 19 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 11 av Lazios senaste 13 hemmamatcher var antalet av mål under 2.5
  • Lazio har inte förlorat 15 av sina senaste 17 hemmamatcher
  • I 10 av Lazios senaste 12 hemmamatcher i Serie A var antalet av mål under 3.5
  • I 4 av Lazios senaste 5 hemmamatcher var antalet av mål under 1.5
  • AC Milan har gjort mål på de senaste 22 matcherna
  • I de senaste 11 AC Milans bortamatcher, var antalet mål över 2.5
  • AC Milan har gjort mål i 27 av de senaste 29 matcherna i Serie A
  • AC Milan har gjort mål på de senaste 14 bortamatcherna i Serie A
  • I 11 av AC Milans senaste 12 bortamatcher i Serie A var antalet av mål över 2.5

Lazio vs AC Milan Preview

Lazio form

Med en oklar form har Lazio förlorat två av sina tre senaste matcher, nederlag 1-2 mot Bologna, innan man slog Torino 0-2. Glädjen blev kortvarig efter att Fiorentina var för tuffa i en 2-1-förlust. Lazio har tagit 17 poäng i deras 14 matcher mot lag från den övre halvan av Serie A-tabellen. De vann fem av dessa matcher med 14 mål mot 18.

AC Milan form

En enda poäng har AC Milan att visa upp från sina tre senaste matcher. Det började uselt genom förluster 4-2 och 3-2 mot Monza och Rennes. Senaste matchen gav iallafall en poäng efter 1-1 mot Atalanta. AC Milan gjorde 23 mål och släppte in 17 i deras 14 senaste matcher mot lag från den övre halvan av Serie A-tabellen. De fick ihop sju vinster och 24 poäng.

Lazio vs AC Milan H2H

AC Milan fick ut det bästa mot Lazio i de senaste två mötena efter 2-0 och 2-0-segrar. AC Milan trivs att möta Lazio då de vunnit sju av de senaste tio mötenas. Dock gjorde de sistnämnda en bra insats när de senast vann med 2-0 när lagen möttes. Spelbolagen har AC Milan att vinna denna match till bästa pris på 2.25. AC Milan vann 5 av deras föregående 6 matcher mot Lazio. Åtminstone ett av lagen lyckades hålla nollan sju gånger i de senaste tio matcher mellan AC Milan och Lazio. Odds på båda lagen inte göra mål finns som bäst till 1.95 hos spelbolagen.

Det blev över 2.5 mål sex gånger i de senaste tio matcherna mellan lagen. Lazio gjorde i snitt 1.2 mål, medan AC Milan snittade 1.6 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel tre gånger. Över 2.5 mål gjordes i fem av Lazio’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.1 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i åtta av de senaste tio matcherna som AC Milan spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 2.1 mål i snitt under den här tiden.

Nuvarande tabellen i Serie A

Lazio tog sju vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade ett gånger. De fick utstå förlust i två under den här tiden. AC Milan vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i tre och förlorade tre. Lazio lyckades öppna målskyttet i inte mindre än sju av sina 10 senaste matcher på hemmaplan. Gästande AC Milan har varit lika fina från start då de öppnat med mål i sex av de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Lazio har gjort mål först i sju matcher av de senaste tio matcherna. AC Milan gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. Lazio har gjort mål i 3 raka hemmamöten med AC Milan.

Det har varit en fin säsong för Stadio Olimpico som hittills gjort tolv för sin klubb, och den här formen är helt avgörande för AC Milan’s framgång.

Lazio kan sakna upp till tre spelare till deras kommande match på fredag.

Matias Vecino, Nicolo Rovella och Mattia Zaccagni finns bland de tre spelarna som saknas för Lazio på fredag.

AC Milan kommer till exempel inte kunna använda sig av Malick Thiaw eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Bland de fyra spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Davide Calabria, Fikayo Tomori, Tommaso Pobega och Pierre Kalulu.