Monza vs Roma: Bästa oddsen och matchtipsen

Monza tar emot Roma för en match i Serie A kommande lördag på U-Power Stadium. Monza välkomnar Roma på lördag i Serie A, med värden motiverad av möjligheten att täppa igen luckan i tabellen till gästerna i denna spännande match i 27 omgången.

Både Monza och Roma siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på lördag. Monza jagar revansch efter den tunga förlusten i det senaste mötet med Roma, men oddsen är inte på deras sida. Tre poäng för Monza kan räcka långt i strävan att nå den övre halvan i Serie A. En svår uppgift väntar dock när Roma inte kommer sälja sig billigt.

Monza vs Roma Statistik

  • I 14 av Monzas senaste 16 hemmamatcher i Serie A var antalet av mål under 3.5
  • I 12 av Monzas senaste 14 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Monza har inte förlorat de senaste 5 matcherna i rad
  • Monza har inte förlorat de senaste 5 matcherna i rad i Serie A
  • I 5 av Monzas senaste 6 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Roma har släppt in i 19 av de senaste 21 bortamatcherna
  • I 12 av Romas senaste 13 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 8 av Romas senaste 9 matcher var antalet av mål över 2.5
  • I de senaste 6 Romas matcher i Serie A, var antalet mål över 2.5
  • I 7 av de senaste 9 matcherna Roma har spelat, har båda lagen gjort mål

Monza vs Roma Preview

Monza form

I de tre senaste matcherna såg vi Monza spela 0-0 mot Hellas Verona, innan man slog AC Milan med 4-2, och Salernitana med 0-2.

Roma form

Roma ser ut att vara i bra form och hoppas fortsätta på den obesegrade trenden. I de tre senaste matcherna inledde man först med att slå Frosinone med 0-3, efter det kryssa 1-1 mot Feyenoord. De var sedan tillbaka som vinnare när man vann mot Torino med 3-2.

Monza vs Roma H2H

Senast lagen mötte varandra gick Roma av planen som 1-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på lördag. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Monza tog noll wins i sina senaste tre matcher mot Roma. De sistnämnda lyckades ta två vinster i dessa tre möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.40. Båda lagen gjorde mål ett gång i de senaste tre matcherna mellan Monza och Roma.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste tre matcherna mellan lagen. Monza gjorde ett snitt på 0.33 mål, medan Roma snittade 1.66 mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Monza’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.1 mål under den här perioden. Över 2.5 mål gjordes i åtta av de senaste 10 matcherna som Roma spelade i samtliga tävlingar inräknat, och de lyckades hålla ett målsnitt på 2.1.

Nuvarande tabellen i Serie A

Monza tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på tre förluster under den här perioden. Roma vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade fyra. Monza känner sig nog optimistiska till att göra mål på lördag mot Roma som bara lyckats hålla nollan en gång i de 10 senaste bortamatcherna. Värdarna kämpade i sin tur till sig fyra hållna nollor i sina 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Monza har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio matcherna. Roma har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan.

Det har varit en fin säsong för U-Power Stadium som hittills gjort elva för sin klubb, och den här formen är helt avgörande för Roma’s framgång.

Monza kan sakna upp till fyra spelare till deras kommande match kommande lördag. Alejandro Gomez kan ta en dag ledigt från Monzas trupp medan han väntar på att avstängningen ska löpa ut.

Samuel Vignato, Pablo Mari och Gianluca Caprari finns bland de tre spelarna som saknas för Monza kommande lördag.

Tammy Abraham kommer inte att följa med Roma denna gång, då de måste rehabba en skada.