Lecce vs Roma: Bästa oddsen och matchtipsen

Lecce tar emot gästande Roma kommande lördag på Stadio Via del Mare i Serie A.

Medan Roma nu är trea i ligan efter ha samlat 40 poäng på 21 rundor, ligger Lecce efter på 23 poäng. Detta placerar dem på plats 14 i tabellen efter 21 omgångar.

Lecce jagar revansch efter den tunga förlusten i det senaste mötet med Roma, men oddsen är inte på deras sida. Hemmalaget har dock visat sig vara svårslagna i sin borg och troligtvis kommer gästerna få slita hårt.

Statistik och fakta för Lecce vs Roma i Serie A

  • I 24 av Lecces senaste 26 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Lecce har gjort mål i 27 av de senaste 29 hemmamatcherna
  • I 11 av Lecces senaste 12 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Lecce har släppt in i 13 av de senaste 14 hemmamatcherna
  • I de senaste 3 hemmamatcherna i rad Lecce har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 14 av Romas senaste 16 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Roma har gjort mål på de senaste 10 matcherna
  • Roma har inte förlorat 13 av sina senaste 15 bortamatcher
  • Roma har gjort mål i 14 av de senaste 16 bortamatcherna
  • Roma har inte förlorat 8 av sina senaste 10 matcher

Lecce vs Roma Preview

Lecce form

Lecce har åkt på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de kördes över av Verona i en 2-0-förlust. Salernitana visade sig även dom för svåra när de vann med 1-2, innan Lecce kunde slå tillbaka senast i en 0-2-vinst mot Cremonese. Lecce tog bara två segrar från sex möjliga Serie A-matcher på hemmamark. I de resterande fyra matcherna spelade man oavgjort i två och förlorade två, samtidigt som laget gjorde åtta och tappade in åtta mål.

Roma form

Roma åkte på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de blev överkörda av SSC Napoli i en 2-1-förlust. Cremonese blev även dom för svåra i en fajt som slutade 1-2, nu senast lyckades Roma slå tillbaka i en 2-0-seger mot Empoli.

Lecce vs Roma H2H

Roma fick ut det bästa mot Lecce i de senaste två mötena efter 2-1 och 4-0-segrar. Lecce har haft väldigt lite att hurra för i matcherna mot Roma på slutet. Den senare har imponerande nio wins på tio matcher. Ingen tvekan att de ser fram emot att spela på Stadio Via del Mare igen. Spelbolagen har Roma att vinna denna match till bästa odds runt 1.95. Lecce vann bara en av sina 20 senaste möten mot Roma. Roma gjorde minst ett mål i sina 19 Serie A senaste matcher mot Lecce. I de senaste tio matcherna mellan Lecce och Roma hittade båda nät i sex gånger. Bästa odds på att båda lagen gör mål här igen finns hos spelbolagen till 2.05.

Över 2.5 mål gick in åtta gånger i de senaste tio matcherna mellan de här lagen. Lecce gjorde ett snitt på ett mål, där Roma snittade 2.4 mål. Båda lagen göra mål var vinnande sex gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Lecce’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.3 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fyra av de senaste tio matcherna som Roma spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.6 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i Serie A

Lecce tog tre vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade fyra gånger. De fick utstå förlust i tre under den här tiden. Roma vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i fyra och förlorade två. Målen flödar just nu för Lecce på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sju av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till fem gånger för Roma i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Lecce gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Roma har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen gjorde mål i 4 raka hemmamatcher som Lecce spelat. Roma har gjort mål i 9 raka möten med Lecce när man spelat på bortaplan.

Gabriel Strefezza är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Lecce kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Roma ställa hoppet till Tammy Abraham att han ska lägga till fler mål till de tre han gjort de senaste sex matcherna.

Ebrima Darboe kommer inte att följa med Roma denna gång, då de måste rehabba en skada.