Leicester City vs Tottenham: Bästa oddsen och matchtipsen

Leicester City välkomnar Tottenham på lördag i Premier League, med värden motiverad av möjligheten att täppa igen luckan i tabellen till gästerna i denna spännande match i 23 omgången.

Med 39 poäng efter 22 matcher, är Spurs nu rankade 5 i Premier League. Hemmalaget har 21 poäng på 21 matcher, vilket placerar dem som 14 inför deras kommande drabbning.

Tre poäng för Leicester City kan räcka långt i strävan att nå den övre halvan i Premier League. En svår uppgift väntar dock och vi gillar oddset på bortasegern.

Statistik och fakta för Leicester City vs Tottenham i Premier League

  • I 13 av Leicesters senaste 15 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 9 av Leicesters senaste 11 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Leicester har inte vunnit de senaste 4 hemmamatcherna i rad
  • I 5 av Leicesters senaste 7 matcher var antalet av mål under 2.5
  • Leicester har släppt in i 7 av de senaste 9 matcherna
  • Tottenham Hotspur har vann de senaste 3 matchernai rad utan att släppa in mål
  • Tottenham Hotspur har vann 3 i de senaste 4 borta matcherna spelat utan att släppa in mål
  • Tottenham Hotspur har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna
  • I 6 av Tottenham Hotspurs senaste 8 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • Tottenham Hotspur har vunnit de senaste 3 matcherna i rad

Leicester City vs Tottenham Preview

Leicester City form

Leicester City tog sju poäng från sina tre senaste matcher där man inledde med ett 2-2-kryss mot Brighton. Nästa var en 0-1-seger mot Walsall, innan Aston Villa besegrades i en 2-4-vinst. Leicester City klarade endast av att ta en seger av sex möjliga på King Power Stadium i Premier League. De spelade oavgjort i två och förlorade tre av dessa matcher, där de nätade fyra och släppte in sju mål.

Tottenham form

Tottenham är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. Fulham slog man med 0-1, efter det fick Preston känna på en 0-3-torsk. Manchester City var det senaste offret efter en 1-0-vinst för Tottenham.

Leicester City vs Tottenham H2H

Tottenham fick ut det bästa mot Leicester City i de senaste två mötena efter 6-2 och 3-1-segrar. Tottenham brukar trivas att spela mot Leicester City då man tagit tre poäng mot dom åtta gånger i de senaste tio mötenas. Inte minst i det senaste, då Tottenham körde över kommande motståndaren i en 6-2-seger. Spelbolagens bästa odds på en bortaseger är 2.05. Med 8 vinster från 10 möten med Leicester City, njuter Tottenham av en perfekt läsning av deras motståndare. De senaste 4 mötena i Premier League mellan Leicester City och Tottenham bjöd på fin underhållning och över 3.5 mål. Då båda lagen hittat nät sju gånger i sina senaste tio matcherna, skulle det gett bra profit att ha spelat BLGM. Odds på att båda lagen gör mål här hittar ni till bästa odds på 1.61 hos spelbolagen.

Över 2.5 mål blev vinnare åtta gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Leicester City gjorde ett snitt på 1.6 mål, medan Tottenham snittade tre mål. Båda lagen göra mål gick in sju gånger. Över 2.5 mål gjordes i fem av Leicester City’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.2 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.5 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Leicester City tog samtliga tre poäng tre gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på fyra förluster under den här perioden. Tottenham vann sex av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade tre. Senaste 10 matcherna på bortaplan för Tottenham öppnade de målskyttet fem gånger, medan gästerna gjorde detsamma i tre av sina 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Leicester City har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. Tottenham gjorde första målet i sju gånger i de senaste tio matcherna. Tottenham har gjort mål i 4 raka ligamatcher mot Leicester City.

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i Premier League visar att Leicester City ställer hoppet till en formstark Marc Albrighton när det gäller målskyttet i kommande match. Å andra sidan är Harry Kane en av de mest avgörande spelarna i Tottenham den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa på lördag.

Leicester City har lite problem med frågetecken kring om hela åtta spelare kommer till start till matchen kommande lördag.

Boubakary Soumare, Kiernan Dewsbury-Hall, Dennis Praet, Jonny Evans, James Maddison, James Justin, Ricardo Pereira och Ryan Bertrand finns bland de åtta spelarna som saknas för Leicester City på lördag.

Bland de tre spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Dejan Kulusevski, Richarlison och Rodrigo Bentancur.