Leeds vs Brighton: Bästa oddsen och matchtipsen

Nu gäller det verkligen för Leeds inför publiken på Elland Road. Inte ska man väl vika ner sig igen och tappa chansen till nytt kontrakt? Brighton har ej gett upp säsongen och har två raka segrar i ryggen. Lurigt men vi måste ändå testa ettan här! Fansen bär fram Leeds till 3 poäng.

Statistik och fakta för Leeds vs Brighton i Premier League

 • Leeds United har släppt in i 21 av de senaste 23 matcherna
 • Leeds United har släppt in på de senaste 11 hemmamatcherna
 • Leeds United har inte vunnit 9 av sina senaste 11 hemmamatcher
 • Leeds United har förlorat 6 av sina senaste 8 hemmamatcher
 • Leeds United har förlorat de senaste 3 matcherna i rad
 • Brighton har gjort mål i 12 av de senaste 14 bortamatcherna
 • Brighton har inte förlorat 6 av sina senaste 7 matcher
 • Brighton har gjort mål i 5 av de senaste 6 matcherna
 • Brighton har vunnit 3 av sina senaste 4 bortamatcher
 • Brighton har inte förlorat 3 av sina senaste 4 bortamatcher
 • I de senaste 3 av Leeds Uniteds matcher mot Brighton var antalet mål under 2.5
 • I de senaste 3 av Leeds Uniteds matcher mot Brighton var antalet mål under 3.5
 • Leeds United har inte vunnit de senaste 3 matcherna mot Brighton i rad
 • Leeds United har inte gjort mål i de senaste 3 matcherna mot Brighton i rad

Form: Leeds mot Brighton

Vinna eller försvinna för Leeds.

Stämningen i Leeds är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Leeds har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 4-0 mot Manchester City, innan Arsenal besegrade dem med 2-1. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Chelsea tog hem en seger med 3-0.

Brighton fortsätter glänsa.

Brighton verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Brighton ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (2-2) mot Southampton, innan de besegrade Wolves med 0-3 och sedan Manchester United med 4-0.

Leeds vs Brighton Matchhistorik

Lagen har mötts tre gånger i Premier League och Leeds väntar fortfarande på en seger. Nu kommer den?

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 13 poäng. Även om Leeds inte kommer att ha en möjlighet att komma över Brighton i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Brighton, som nu ligger på nio med 47 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Leandro Trossard har hittat en fin form nu i slutet av säsongen och är vår favorit att hitta nät här. Leeds svaga i avsluten men hoppas på att Rodrigo har en bra dag.

Senaste lagnyheter

Leeds har lite problem med frågetecken kring om hela sju spelare kommer till start till matchen på söndag. Daniel James och Luke Ayling kan inte bli inkallade av Leedss manager, eftersom båda är avstängda.

Jack Harrison, Raphinha, Stuart Dallas, Crysencio Summerville, Adam Forshaw, Patrick Bamford och Tyler Roberts finns bland de sju spelarna som saknas för Leeds kommande söndag.

Bland de tre spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Enock Mwepu, Jakub Moder och Jeremy Sarmiento.