Leeds vs Norwich: Bästa oddsen och matchtipsen

Leeds är favorittippade kommande söndag mot Norwich i Premier League. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i Elland Road. Som nummer 16 har Leeds lyckats skrapa ihop 23 poäng efter 28 spelade matcher. Med 17 poäng har Norwich efter 28 matcher placerat sig på plats plats 20 i Premier League. 6 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos båda lagen. Vi får se vilka som bryter trenden i helgen.

Våra tips

Statistik och fakta för Leeds vs Norwich i Premier League

  • Leeds United har släppt in i de senaste 15 matcherna i rad
  • Leeds United har inte vunnit 13 av 15 av deras senaste matcher
  • Leeds United har förlorat de senaste 6 matcherna i rad
  • Leeds United har inte gjort mål i de senaste 4 matcherna i rad
  • Norwich har förlorat de senaste 6 matcherna i rad
  • Norwich har inte vunnit de senaste 7 matcherna i rad
  • I de senaste 3 matcherna i rad Norwich har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Norwich har släppt in i de senaste 7 matcherna i rad
  • Norwich har gjort mål i 8 av de senaste 10 matcherna

 

Form: Leeds mot Norwich

Det är lite problematiskt för Leeds

Resultaten har varit under all kritik för Leeds på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Leeds har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 4-0 mot Tottenham, innan Leicester besegrade dem med 1-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Aston Villa tog hem en seger med 3-0.

Norwich sjunker till en ny låg nivå

Resultaten har varit katastrofala för Norwich på senare tid. Därför är man desperata att vinna kommande match. Norwich har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-1 mot Liverpool, innan Brentford besegrade dem med 1-3. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Chelsea tog hem en seger med 1-3.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Leeds är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.60.

Leeds vs Norwich Matchhistorik

I senaste mötet mellan Leeds och Norwich lyckades hemmalaget ta en knapp 2-1-vinst. Leeds går in i matchen mot Norwich med 1-0-0 i bagaget från den senaste matchen i Premier League.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 6 poäng. Även om Norwich inte kommer att ha någon att ta sig förbi Leeds i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Leeds, som nu är nummer 16 med 23 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Teemu Pukki när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Norwich. Hans säsongssaldo är 8 mål just nu.

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för Leeds är Raphinha spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.