Southampton vs Watford: Bästa oddsen och matchtipsen

Southampton ser ut att vinna den kommande matchen på på söndag mot Watford. Formen ser bra ut , men hemmalaget verkar dock ha hamnat i en svacka på senare tid i Premier League. Southampton har för närvarande plats 10 i tabellen med 35 poäng efter 28 spelade matcher. Med 28 omgångar bakom sig har Watford lyckats samla ihop 19 poäng och ligger på plats 19 i Premier League. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Southampton. De ska nog kunna lyfta sig mot Watford ändå.

Våra tips

Statistik och fakta för Southampton vs Watford i Premier League

 • Southampton har gjort mål i de senaste 13 hemmamatcherna i rad
 • Southampton har släppt in i 18 av de senaste 20 matcherna
 • Southampton har inte förlorat 14 av 16 av deras senaste hemmamatcher
 • I 8 av de senaste 10 hemmamatcherna Southampton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Southampton har vunnit 4 av 5 av deras senaste hemmamatcher
 • Watford har inte vunnit 18 av 20 av deras senaste matcher
 • Watford har förlorat 5 av 7 av deras senaste matcher
 • Watford har inte gjort mål i 4 av de senaste 5 bortamatcherna
 • Watford har släppt in i 5 av de senaste 7 matcherna
 • Southampton har inte förlorat 11 av de 12 senaste matcherna mot Watford
 • I 7 av de senaste 9 matcherna Southampton har spelat mot Watford har båda lagen gjort mål
 • I de senaste 6 av Southamptons hemmamatcher mot Watford var antalet mål under 3.5
 • Southampton har gjort mål i 9 av de senaste 10 matcherna mot Watford
 • I 5 av de senaste 6 av Southamptons hemmamatcher mot Watford var antalet mål under 2.5

Form: Southampton mot Watford

Southampton njuter av en stabil insats

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Southampton de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Southampton har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 3-1 mot West Ham. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 4-0 mot Aston Villa, och lyckades inte heller plocka poäng i en 2-1-förlust mot Newcastle.

Det är lite problematiskt för Watford

Watford tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Bara ett enda poäng har Watford lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 0-0 mot Manchester United, innan de blev besegrade av Arsenal med 2-3. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Wolves vann med 4-0.

Eftersom Southampton både är bookmakarnas favorit till odds 1.60 och har starkare prestationer på sistone än vad Watford har visat upp, verkar Southampton vara det naturliga valet.

Southampton vs Watford Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 30 oktober 2021, och Southampton gick därifrån med en 1-0-seger. Southampton tar sig an Watford med 5-4-1 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 4 gånger i de senaste 10 matcher mellan Southampton och Watford. Båda lagen gör mål gav utdelning 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 16 poäng. Även om Watford inte kommer att ha någon att ta sig förbi Southampton i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Southampton, som nu är nummer 10 med 35 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Emmanuel Dennis när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 1 gång i de senaste 6 matcherna för sitt lag Watford. Hans säsongssaldo är 9 mål just nu.

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Southampton är Che Adams spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.