Leeds vs Southampton: Bästa oddsen och matchtipsen

Vi riktar blickarna mot Leeds och Southampton, när Premier League rivalerna ska slåss om poängen. Lagen möts kommande lördag på Elland Road.

Placerade som 19 i tabellen har Leeds plockat 19 poäng efter 23 matcher. På 18 poäng, är Southampton rankade sist med 23 den här säsongen.

Inför deras möte kommande lördag, vill Saints försöka avsluta dagen före Leeds. Detta bör vara en stark motivationsfaktor inför denna bortamatch.

Statistik och fakta för Leeds vs Southampton i Premier League

  • Leeds United har släppt in i 20 av de senaste 22 matcherna
  • I 8 av de senaste 10 hemmamatcherna Leeds United har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 8 av Leeds Uniteds senaste 10 hemmamatcher var antalet av mål över 2.5
  • Leeds United har inte vunnit 10 av sina senaste 12 matcher
  • Leeds United har släppt in i 12 av de senaste 14 hemmamatcherna
  • I de senaste 11 Southamptons matcher, var antalet mål under 3.5
  • Southampton har släppt in i 24 av de senaste 26 matcherna
  • I de senaste 6 Southamptons bortamatcher, var antalet mål över 2.5
  • I 11 av Southamptons senaste 13 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Southampton har förlorade 5 i de senaste 6 matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål

Leeds vs Southampton Preview

Leeds form

Ett oavgjort resultat var det bästa Leeds kunde få med sig från deras tre senaste matcher. De löste oavgjort först efte 2-2 mot Manchester United, innan det fick laget pisk med 0-2 mot Manchester United. Det blev mer besvikelse sist när Everton vann med 1-0. Leeds tog nio poäng från sina senaste sex möten med lag från två, målade elva och släppte in tio mål. Leeds klarade endast av att ta en seger av sex möjliga på Elland Road i Premier League. De spelade oavgjort i två och förlorade tre av dessa matcher, där de nätade nio och släppte in 13 mål.

Southampton form

Southampton åkte på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de blev överkörda av Brentford i en 3-0-förlust. Wolverhampton blev även dom för svåra i en fajt som slutade 1-2, nu senast lyckades Southampton slå tillbaka i en 0-1-seger mot Chelsea. Southampton tjänade åtta poäng från sina sju matcher mot lag från botten sex i Premier League. De gjorde åtta mål i matcherna, och släppte till nio på vägen till två vinster. I sina sex senaste bortamatcher i Premier League, tog Southampton två vinster, medan man spelade lika i noll draws och åkte på fyra defeats förluster. Man hade en målskillnad på tio insläppta och gjorde fem mål framåt.

Leeds vs Southampton H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när Leeds mötte Southampton. De delade på poängen i en 2-2-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Leeds går in i matchen mot Southampton med 3-4-3 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 30% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Båda lagen hittade nät fem gånger i de senaste tio matcherna mellan Leeds och Southampton. Bästa odds på BLGM finns hos spelbolagen till 1.80.

Över 2.5 mål blev vinnare fyra gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Leeds gjorde ett snitt på 1.3 mål, medan Southampton snittade ett mål. Båda lagen göra mål gick in fem gånger. Över 2.5 mål gjordes i sex av Leeds’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 1.1 gånger i dessa matcher.

Tabellställningar i Premier League

Leeds tog blygsamma fyra segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i två av matcherna, medan det blev fyra förluster. Southampton vann fyra av de 10 senaste och spelade oavgjort noll samt förlorade sex av matcherna under denna period. Av de 10 senaste matcherna på Elland Road, gjorde Leeds öppningsmålet fem gånger, medan gästerna satte första målet i två av sina 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Leeds gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Southampton endast gjort första målet i två av de senaste tio matcherna på bortaplan.

När man tittar på vilka spelare som är i form i båda lagen, ser vi några intressanta namn. Patrick Bamford står ut när det gäller Leeds, och James Ward-Prowse för gästerna. Vi förväntar oss att bådas namn kommer att synas i målprotokollet för sina lag på på lördag.

Leeds kan sakna upp till fem spelare till deras kommande match kommande lördag. Det är ingen mening att Tyler Adams kommer till Leedss omklädningsrum, eftersom han är avstängd.

Adam Forshaw, Patrick Bamford, Luis Sinisterra och Stuart Dallas finns bland de fyra spelarna som saknas för Leeds på lördag.

Ainsley Maitland-Niles, Kyle Walker-Peters och Mohammed Salisu kan inte bli inkallade av Southampton, eftersom de är borta på grund av avstängning.

Några av de fyra som kommer att befinna sig på sidlinjen är Armel Bella-Kotchap, Alex McCarthy, Juan Larios och Valentino Livramento.