Leicester City vs Arsenal: Bästa oddsen och matchtipsen

Leicester City tar emot Arsenal på King Power Stadium på lördag i Premier League.

I toppen av tabellen sitter Arsenal med 54 poäng efter 23 omgångar, medan Leicester City har tagit 24 poäng. Sistnämnda rankas som nummer 14 inför kommande omgången.

Även om hemmalaget släpar Gunners stort så har de fortfarande mycket prestige på spel att slå ledarna i Premier League. Att ta en överraskande seger här kan betyda otroligt mycket för framtida matcher.

Statistik och fakta för Leicester City vs Arsenal i Premier League

  • I 7 av Leicesters senaste 9 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Leicester har vunnit de senaste 3 matcherna i rad
  • Leicester har inte förlorat de senaste 4 matcherna i rad
  • Leicester har släppt in i 8 av de senaste 10 matcherna
  • I 3 av de senaste 4 matcherna Leicester har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 12 av Arsenals senaste 14 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 3 matcherna i rad Arsenal har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Arsenal har vunnit 6 av sina senaste 8 bortamatcher
  • Arsenal har vann 5 i de senaste 7 borta matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
  • Arsenal har släppt in på de senaste 6 matcherna

Leicester City vs Arsenal Preview

Leicester City form

Leicester City är ute efter att studsa tillbaka på vinnarspåret igen. I de tre senaste matcherna slog de först Aston Villa med 2-4, innan det blev det seger mot Tottenham med 4-1. Segersviten tog slut senast mot Manchester United, som vann med 3-0 Leicester City tog bara två segrar på de sex senaste Premier League-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika en och förlorade tre, de gjorde åtta och släppte in åtta mål.

Arsenal form

Arsenal samlade fyra poäng från nio möjliga i de senaste matcherna. Mötet med Brentford bjöd på 1-1, vilket följdes upp med en 1-3-förlust mot Manchester City. Den senaste matchen lyckades man vinna mot Aston Villa med 2-4. Arsenal har varit enastående på resande fot med fem segrar på de sex senaste bortamatcherna i Premier League. Utöver vinsterna blev det en förlust och 13 mål framåt samt fem insläppta.

Leicester City vs Arsenal H2H

Senast lagen mötte varandra gick Arsenal av planen som 4-2-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på lördag. Högt odds på oavgjort och det ser ganska osannolikt ut den här gången om man kollar lagens tio senaste möten. Leicester City lyckades med tre vinster, medan The Gunners tog samtliga poäng sex gånger i dessa tio matcher. Spela på hemmavinsten ger dig ett odds på 5.00 medan det bästa odds hos spelbolagen på en bortavinst ligger på 1.67. Arsenal är spända inför den kommande matchen mot Leicester City, som de slog i de senaste 4 mötena. Arsenal gjorde minst ett mål i sina 4 Premier League senaste matcher mot Leicester City. I de senaste tio matcherna mellan Leicester City och Arsenal hittade båda nät i fem gånger. Bästa odds på att båda lagen gör mål här igen finns hos spelbolagen till 1.75.

Över 2.5 mål blev vinnare fem gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Leicester City gjorde ett snitt på 1.4 mål, medan Arsenal snittade 1.6 mål. Båda lagen göra mål gick in fem gånger. Över 2.5 mål gjordes i fem av Leicester City’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.3 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.8 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Leicester City tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på tre förluster under den här perioden. Arsenal vann sex av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade tre. Arsenal vann och höll nollan fyra gånger i sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Överraskande har Leicester City endast gjort första målet i tre matcher av de senaste tio på hemmaplan. Arsenal gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan.

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja James Maddison. Han är den spelaren i Leicester City som är i bäst målform. Han har gjort två mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter Arsenal.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Bukayo Saka som de hoppas ska hitta nätet igen. Bukayo Saka gjorde tre mål för Arsenal i de senaste 6 matcherna.

Leicester City har lite problem med frågetecken kring om hela åtta spelare kommer till start till matchen kommande lördag.

Boubakary Soumare, Kiernan Dewsbury-Hall, Dennis Praet, Jonny Evans, James Maddison, James Justin, Ricardo Pereira och Ryan Bertrand finns bland de åtta spelarna som saknas för Leicester City kommande lördag.

Arsenal kommer till exempel inte kunna använda sig av Gabriel eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Några av de fyra som kommer att befinna sig på sidlinjen är Leandro Trossard, Reiss Nelson, Gabriel Jesus och Emile Smith Rowe.