Leicester City vs Leeds: Bästa oddsen och matchtipsen

Leicester City verkar vara i god form när de tar emot Leeds i omgång 28 av Premier League. Allt annat än vinst kommer vara en besvikelse. Leicester City ligger på plats 12 i Premier League med 30 poäng efter att ha spelat 24 matcher. Avståndet till Leeds är 7 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 16 i tabellen efter 26 omgångar. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Leicester City. Leeds har dock sett knackiga ut på senaste tiden.

Våra tips

Statistik och fakta för Leicester City vs Leeds i Premier League

 • Leicester har gjort mål i 20 av de senaste 22 matcherna
 • I 8 av de senaste 10 matcherna Leicester har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Leicester har inte förlorat 8 av 9 av deras senaste hemmamatcher
 • Leicester har vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Leeds United har släppt in i 22 av de senaste 23 bortamatcherna
 • Leeds United har inte vunnit 11 av 13 av deras senaste matcher
 • Leeds United har förlorat de senaste 4 matcherna i rad
 • I 8 av de senaste 10 matcherna Leicester har spelat mot Leeds United har båda lagen gjort mål
 • I 7 av de senaste 9 av Leicesters matcher mot Leeds United var antalet mål över 3.5
 • I 8 av de senaste 10 av Leicesters matcher mot Leeds United var antalet mål över 2.5
 • Leicester har släppt in i 9 av de senaste 10 matcherna mot Leeds United
 • Leicester har gjort mål i 9 av de senaste 10 matcherna mot Leeds United

Form: Leicester City mot Leeds

Leicesters formkurva pekar uppåt

Leicester City hoppas att den goda formen håller i sig. Leicester kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Wolves fick de lämna matchen tomhänta efter en 2-1-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Randers FC med 3-1. De byggde på den positiva trenden genom en 2-0-seger mot Burnley i sin senaste match.

Det ser mörkt ut för Leeds

Resultaten har varit under all kritik för Leeds på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Leeds har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-4 mot Manchester United, innan Liverpool besegrade dem med 6-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Tottenham tog hem en seger med 0-4.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Leeds är det självklart att satsa på Leicester City till odds 1.85.

Leicester City vs Leeds Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Leicester City & Leeds spelades 7 november 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Leicester City går in i matchen mot Leeds med 4-2-4 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 8 gånger i de senaste 10 matcher mellan Leicester City och Leeds. Båda lagen gör mål gav utdelning 8 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 7 poäng. Även om Leeds inte kommer att ha någon att ta sig förbi Leicester City i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Leicester City, som nu är nummer 12 med 30 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Raphinha när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Leeds. Hans säsongssaldo är 9 mål just nu.

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för Leicester City är Jamie Vardy spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.