Leicester vs Tottenham bästa odds och matchtips

Både Leicester och Tottenham kommer att försöka åtminstone behålla men också förbättra sin position i Premier League. Lagen möts i vad som just nu är en kamp i mitten av tabellen i Premier League. Leicester är placerade på plats 8 i Premier League med 22 poäng efter 16 spelade omgångar. Tottenham ligger på plats 7 i tabellen med 25 poäng efter 16 spelade matcher. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Leicester. De skulle dock kunna skrälla mot Tottenham.

Våra tips

Statistik och fakta för Leicester vs Tottenham i Premier League

 • Leicester har släppte in i 21 av de senaste 23 matcherna
 • I 7 av de senaste 9 matcherna Leicester har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Leicester har gjort mål i 13 av de senaste 15 matcherna
 • Leicester har inte förlorat 8 av 10 av deras senaste hemma matcher
 • Leicester har vinst de senaste 3 hemma matcherna i rad
 • Tottenham har gjort mål i de senaste 4 matcherna i rad
 • Tottenham har inte vunnit 4 av 5 av deras senaste borta matcher
 • I 9 av de senaste 10 hemma matcherna Leicester har spelat mot Tottenham har båda lagen gjort mål
 • Leicester har släppte in i de senaste 11 hemma matcherna mot Tottenham i rad
 • Leicester har gjort mål i 17 av de senaste 19 matcherna mot Tottenham
 • I 8 av de senaste 10 Leicesters hemma matcher mot Tottenham var antalet av mål över 2.5
 • I 7 av de senaste 9 Leicesters hemma matcher mot Tottenham var antalet av mål under 3.5

Form: Leicester mot Tottenham

Leicester håller målet i sikte

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller The Foxes eftersom de håller sin nivå. Leicester har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Aston Villa i en match som slutade 2-1.SSC Napoli blev också för svåra och tog hem vinsten med 3-2, innan Leicester lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 4-0 mot Newcastle.
 

Tottenham kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

Tottenham hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Man har vunnit två av de senaste tre matcherna mot Brentford och Norwich. Innan dess förlorade man mot Mura i Europa Conference League.
 

Det ser ut som en jämn match, men Tottenham verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Leicesters.

Leicester vs Tottenham Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann The Lilywhites och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 4-2. Leicester har vunnit 30%, medan The Lilywhites har vunnit 60% av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 3-1-6. Den senaste 10 matcher mellan Leicester och Tottenham var över 2,5 mål ett vinnande spel 7 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 3 poäng. Detta innebär att denna omgångs 17 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Leicester kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Tottenham som för närvarande ligger på plats nummer 7 med 25 poäng i den kommande matchen kommande torsdag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

James Maddison är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Leicester kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. 

Samtidigt kommer Tottenham ställa hoppet till Heung-Min Son att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.