Arsenal vs West Ham bästa odds och matchtips

Både Arsenal och West Ham satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på kommande onsdag. The Gunners har för närvarande plats 6 i tabellen med 26 poäng efter 16 spelade matcher. Med 16 omgångar bakom sig har The Irons lyckats samla ihop 28 poäng och ligger på plats 4 i Premier League. Även om West Ham går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Arsenal vs West Ham i Premier League

 • Arsenal har vinst 8 av 9 av deras senaste hemma matcher
 • Arsenal har gjort mål i 12 av de senaste 13 hemma matcherna
 • Arsenal har släppte inte in i de senaste 4 hemma matcherna i rad
 • West Ham har inte förlorat 19 av 21 av deras senaste borta matcher
 • West Ham har släppte in i 9 av de senaste 11 matcherna
 • West Ham har inte vunnit 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Arsenal har inte förlorat 24 av de 26 senaste matcherna mot West Ham
 • Arsenal har vinst 10 av de 11 senaste hemma matcherna mot West Ham
 • I 7 av de senaste 9 Arsenals hemma matcher mot West Ham var antalet av mål över 2.5
 • Arsenal har gjort mål i 10 av de senaste 11 hemma matcherna mot West Ham
 • I 5 av de senaste 7 matcherna Arsenal har spelat mot West Ham har båda lagen gjort mål

Form: Arsenal mot West Ham

Arsenal njuter av en stabil insats

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller The Gunners eftersom de håller sin nivå. Arsenal har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Manchester United i en match som slutade 3-2.Everton blev också för svåra och tog hem vinsten med 2-1, innan Arsenal lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 3-0 mot Southampton.
 

The Irons är svåra att bryta ner

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller West Ham eftersom de håller sin nivå. Det har varit blandade resultat för West Ham senaste tiden. Först besegrade man topprankade Chelsea men lyckades inte hålla i trenden med en förlust mot Dinamo Zagreb. Senast blev det oavgjort mot Burnley.
 

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Arsenal vs West Ham Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 3-3-match som spelades 21 mars 2021. Arsenal går in i matchen mot West Ham med 7-2-1 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. 7 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Arsenal och West Ham blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 2 poäng. Detta innebär att denna omgångs 17 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Arsenal kommer att ha en möjlighet att komma ikapp West Ham som för närvarande ligger på plats nummer 4 med 28 poäng i den kommande matchen kommande onsdag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Martin Ödegaard är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. The Gunners kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. 

Samtidigt kommer The Hammers ställa hoppet till Manuel Lanzini att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.