Levante vs Espanyol: Bästa oddsen och matchtipsen

Levante möter Espanyol på Estadio Ciudad de Valencia kommande lördag i La Liga. Levante befinner sig på plats nummer 20 i La Liga med 18 poäng från sina första 27 matcher. 14 poäng bakom dem och på plats nummer 12 hittar vi Espanyol som spelat 27 matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Levante. Det blir en spännande match mot Espanyol.

Våra tips

Statistik och fakta för Levante vs Espanyol i La Liga

 • Levante har inte vunnit 12 av 14 av deras senaste hemmamatcher
 • Levante har gjort mål i de senaste 5 matcherna i rad
 • Levante har inte förlorat 3 av 4 av deras senaste matcher
 • I 13 av de senaste 14 matcherna Espanyol har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Espanyol har släppt in i de senaste 16 bortamatcherna i rad
 • Espanyol har gjort mål i de senaste 14 matcherna i rad
 • Espanyol har förlorat 3 av 4 av deras senaste bortamatcher
 • Espanyol har inte förlorat 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Levante har inte förlorat 10 av de 11 senaste hemmamatcherna mot Espanyol
 • Levante har inte vunnit 10 av de 12 senaste matcherna mot Espanyol
 • I 6 av de senaste 8 hemmamatcherna Levante har spelat mot Espanyol har båda lagen gjort mål
 • Levante har släppt in i 10 av de senaste 11 matcherna mot Espanyol
 • Levante har gjort mål i 9 av de senaste 10 hemmamatcherna mot Espanyol

Form: Levante mot Espanyol

Levante kommer äntligen ur sin dåliga svit

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Levante eftersom de håller sin nivå. Levante har stött på blandade resultat i sina senaste tre matcher där man skrapat ihop fyra poäng. Det hela började med ett oavgjort resultat efter en 1-1-match mot Celta Vigo, sen plockades tre viktiga poäng i en 3-0 vinst mot Elche. Tyvärr kunde de inte följa upp den vinsten utan åkte på en 3-1förlust mot Athletic Bilbao i den senaste matchen.

Espanyol har problem att hitta bra resultat

Espanyol tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Espanyol har varit med om det mesta i sina tre senaste matcher där man också lyckats plocka fyra poäng. Ett möte med Sevilla slutade oavgjort (1-1) vilket följdes upp med en 5-1-förlust mot Villarreal. I sin senaste match lyckades man dock ta sig tillbaka till det vinnande konceptet när Getafe besegrades med 2-0.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Levante det bästa valet här till odds 2.38.

Levante vs Espanyol Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Espanyol och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 4-3. Levante går in i matchen mot Espanyol med 2-5-3 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. I den föregående 10 matcher mellan Levante och Espanyol kom över 2,5 mål upp 5 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 14 poäng. Även om Levante inte kommer att ha en möjlighet att komma över Espanyol i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Espanyol, som nu ligger på 12 med 32 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Gonzalo Melero är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Levante kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Espanyol ställa hoppet till Sergi Darder att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.