Granada vs Elche: Bästa oddsen och matchtipsen

Granada gör sig redo för striden mot Elche vid Estadio Nuevo Los Carmenes kommande lördag, en match i omgång 28 av La Liga. Granada ligger på plats 17 i La Liga med 25 poäng efter att ha spelat 27 matcher. Avståndet till Elche är 4 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 14 i tabellen efter 27 omgångar. 5 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Granada. De hoppas kunna vända trenden mot Elche.

Våra tips

Statistik och fakta för Granada vs Elche i La Liga

 • Granada har inte vunnit de senaste 9 matcherna i rad
 • I 7 av de senaste 9 hemmamatcherna Granada har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Granada har gjort mål i 13 av de senaste 15 hemmamatcherna
 • Granada har förlorat 6 av 7 av deras senaste matcher
 • Granada har inte förlorat 5 av 7 av deras senaste hemmamatcher
 • Elche har släppt in i 13 av de senaste 15 bortamatcherna
 • Elche har förlorat 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Elche har inte vunnit 5 av 7 av deras senaste matcher
 • I de senaste 7 av Granadas matcher mot Elche var antalet mål under 3.5
 • Granada har inte förlorat de senaste 7 matcherna mot Elche i rad
 • I 5 av de senaste 7 av Granadas matcher mot Elche var antalet mål under 1.5
 • I 6 av de senaste 7 av Granadas matcher mot Elche var antalet mål under 2.5
 • Granada har vunnit de senaste 3 hemmamatcherna mot Elche i rad

Form: Granada mot Elche

Granada är desperata efter poäng

Resultaten har varit under all kritik för Granada på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Granada är bara en poäng ifrån att vara helt utan positiva resultat i sina senaste tre matcher. De förlorade med 4-1 mot Villarreal innan det blev oavgjort efter en (0-0)-match mot Cadiz. Sedan hamnade man återigen i förlustkolumnen när Valencia besegrade dem med 3-1.

Elche flyter med

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Elche som hållit sin nivå. Elche har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 2-1 mot Rayo Vallecano. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 3-0 mot Levante, och lyckades inte heller plocka poäng i en 1-2-förlust mot Barcelona.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att Elche är vårt val för en seger.

Granada vs Elche Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0-match som spelades 2 januari 2022. Granada går in i matchen mot Elche med 5-2-0 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. Granada har fått ett litet övertag i sina senaste matcher. Matcher som har haft en tendens att bjuda på ganska många low förresten.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 4 poäng. Även om Granada inte kommer att ha en möjlighet att komma över Elche i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Elche, som nu ligger på 14 med 29 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Lucas Boye när man letar efter en målskytt. Han har gjort sju mål denna säsong men endast ett de senaste matcherna.

Det är tufft med målgörandet för Granada där Luis Milla är den enda som gjort mål på de senaste sex matcherna.