Liverpool vs Newcastle bästa odds och matchtips

Toppen mot botten när The Reds möter Newcastle för en match i Premier League på torsdag. Liverpool ligger på plats 2 i Premier League med 37 poäng efter att ha spelat 16 matcher. Avståndet till Newcastle är 27 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 19 i tabellen efter 16 omgångar. De två sidorna verkar jämna, men Liverpool kan hoppa över Newcastle i tabellen Premier League med en seger på torsdag.

Våra tips

Statistik och fakta för Liverpool vs Newcastle i Premier League

  • Liverpool har gjort mål i de senaste 39 matcherna i rad
  • Liverpool har inte förlorat 39 av 41 av deras senaste matcher
  • Liverpool har vinst 12 av 14 av deras senaste matcher
  • Liverpool har släppte inte in i de senaste 5 hemma matcherna i rad
  • Newcastle har inte vunnit 16 av 17 av deras senaste matcher
  • Newcastle har släppte in i 16 av de senaste 17 matcherna
  • I 5 av de senaste 7 borta matcherna Newcastle har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Liverpool har inte förlorat de senaste 20 hemma matcherna mot Newcastle i rad
  • Liverpool har gjort mål i de senaste 20 hemma matcherna mot Newcastle i rad
  • I de senaste 20 Liverpools hemma matcher mot Newcastle var antalet av mål över 1.5
  • I 4 av de senaste 5 matcherna Liverpool har spelat mot Newcastle har båda lagen gjort mål
  • Liverpool har vinst 5 av de 7 senaste matcherna mot Newcastle

Form: Liverpool mot Newcastle

The Reds fortsätter glänsa

The Reds verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Liverpool har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 0-1-vinst mot Wolves. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot AC Milan med 1-2 innan de i förra matchen besegrade Aston Villa med 1-0.

The Magpies har problem att hitta bra resultat

Newcastle tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Newcastle har haft blandade resultat den senaste tiden. Först spelade man oavgjort mot Norwich innan man besegrade Burnley. I senaste matchen blev man totalt överkörda av Leicester med 4-0.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Newcastle här. Att välja Liverpool till odds 1.12 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Liverpool vs Newcastle Matchhistorik

Det senaste mötet mellan The Reds & The Magpies spelades 24 april 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Liverpool har vunnit 50%, medan Newcastle har vunnit 10% av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 5-4-1. 5 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Liverpool och Newcastle blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Liverpool och Newcastle för närvarande i 27 poäng och 17 placeringar. Liverpool kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från The Magpies på torsdag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att The Magpies är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Liverpool och Newcastle kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Callum Wilson när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag The Magpies. Hans säsongssaldo är 6 mål just nu. 

Med 5 mål på de 6 senaste matcherna för Liverpool är Mohamed Salah spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.