Atalanta vs Roma bästa odds och matchtips

Både Atalanta och Roma satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på på lördag. På plats nummer 3 i Serie A har Atalanta spelat ihop 37 poäng efter 17 matcher. Med 28 poäng befinner sig Roma på plats 6 i tabellen med 17 spelade matcher. Atalanta går in i matchen mot Roma kommande lördag i hopp om att slå sina motståndare i Serie A.

Våra tips

Statistik och fakta för Atalanta vs Roma i Serie A

 • Atalanta har gjort mål i de senaste 21 matcherna i rad
 • I 13 av de senaste 15 matcherna Atalanta har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Atalanta har inte förlorat 11 av 12 av deras senaste matcher
 • Atalanta har släppte in i 13 av de senaste 15 matcherna
 • Atalanta har vinst 6 av 8 av deras senaste matcher
 • Roma har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
 • Roma har vinst 5 av 7 av deras senaste matcher
 • Roma har inte förlorat 5 av 7 av deras senaste matcher
 • I 12 av de senaste 14 hemma matcherna Atalanta har spelat mot Roma har båda lagen gjort mål
 • I 12 av de senaste 14 Atalantas hemma matcher mot Roma var antalet av mål över 2.5
 • Atalanta har gjort mål i 21 av de senaste 23 matcherna mot Roma
 • Atalanta har släppte in i 20 av de senaste 22 matcherna mot Roma
 • Atalanta har inte förlorat 12 av de 13 senaste matcherna mot Roma

Form: Atalanta mot Roma

Atalanta huvudfokus

Atalanta hoppas att den goda formen håller i sig. Atalanta är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra SSC Napoli med 3-2. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 3-2 mot Villarreal, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 2-1-vinst mot Verona.

Roma fortsätter att plocka poäng

Roma hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Atalanta har endast förlorat en gång de senaste sex matcherna, mot Villareal i Champions League. Innan dess besegrade man Napoli med 3-2 och senast blev det åter seger när man tog hem en 2-1 seger borta mot Verona.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Atalanta är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.79.

Atalanta vs Roma Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Atalanta & Roma spelades 22 april 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Atalanta har vunnit 50%, medan Roma har vunnit 10% av deras senaste möten i Serie A vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 5-4-1. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 6 gånger i de senaste 10 matcher mellan Atalanta och Roma. Båda lagen gör mål var ut 8 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Om man tittar på den nuvarande Serie A-ställningen så skiljer Atalanta och Roma för närvarande i 9 poäng och 3 placeringar. Atalanta kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Roma kommande lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Roma är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Atalanta och Roma kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Duvan Zapata. Han är toppskytt för Atalanta, för närvarande på 9 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher. 

Roma kommer att hoppas att Tammy Abraham hittar nätet igen. Han har gjort två mål på de senaste sex matcherna, men haft tre matchers måltorka.