Mallorca vs Valencia: Bästa oddsen och matchtipsen

Mallorca möter Valencia på Visit Mallorca Estadi på lördag i La Liga. På plats 16 i La Liga ligger just nu Mallorca som samlat ihop 26 poäng efter deras 24 spelade matcher. Med 30 poäng befinner sig Valencia på plats 12 efter 24 spelade matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Mallorca. De skulle dock kunna skrälla mot Valencia.

Våra tips

Statistik och fakta för Mallorca vs Valencia i La Liga

 • Mallorca har inte förlorat 11 av 13 av deras senaste hemmamatcher
 • Mallorca har släppt in i de senaste 8 matcherna i rad
 • I 12 av de senaste 14 matcherna Valencia har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Valencia har gjort mål i 20 av de senaste 22 matcherna
 • Valencia har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna
 • Valencia har inte vunnit 5 av 6 av deras senaste matcher
 • Mallorca har släppt in i 17 av de senaste 19 matcherna mot Valencia
 • I de senaste 15 av Mallorcas matcher mot Valencia var antalet mål över 1.5
 • I 5 av de senaste 6 hemmamatcherna Mallorca har spelat mot Valencia har båda lagen gjort mål
 • Mallorca har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna mot Valencia
 • Mallorca har inte förlorat 5 av de 6 senaste hemmamatcherna mot Valencia

Form: Mallorca mot Valencia

Mallorca njuter av en stabil insats

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Mallorca eftersom de håller sin nivå. I sina tre senaste matcher vann Mallorca först mot Cadiz med 2-1 innan segertåget fortsatte mot Athletic Bilbao som gav slutresultatet 3-2. Trenden höll tyvärr inte i sig då de förlorade mot Real Betis med 2-1 och därmed bröt sin vinnartrend.

Valencia formkurva pekar nedåt

Stämningen i Valencia är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Bara ett enda poäng har Valencia lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 1-1 mot Athletic Bilbao, innan de blev besegrade av Deportivo Alaves med 2-1. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Barcelona vann med 1-4.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Mallorca det bästa valet här till odds 2.43.

Mallorca vs Valencia Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2-match som spelades 23 oktober 2021. Mallorca går in i matchen mot Valencia med 4-3-3 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. De senaste matcherna mellan Mallorca och Valencia har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 4 poäng. Även om Mallorca inte kommer att ha en möjlighet att komma över Valencia i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Valencia, som nu ligger på 12 med 30 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Salva Sevilla. Han är toppskytt för Mallorca, och hittade nätet i 2 av deras 6 senaste matcher.

Valencia kommer att hoppas att Goncalo Guedes hittar nätet igen. Han står på 9 mål den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.