Spezia vs Roma: Bästa oddsen och matchtipsen

Spezia tar sig an Roma för en spännande match i Serie A kommande söndag på Stadio Alberto Picco. Spezia ligger på plats 15 i Serie A med 26 poäng efter att ha spelat 26 matcher. Avståndet till Roma är 15 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 8 i tabellen efter 26 omgångar. Både Spezia och Roma har varit besvikna över resultaten den senaste tiden i Serie A. Båda kommer därför att leta efter en moraliskt stärkande match för att undvika ytterligare besvikelse.

Våra tips

Statistik och fakta för Spezia vs Roma i Serie A

  • Spezia har släppt in i 18 av de senaste 20 hemmamatcherna
  • Spezia har gjort mål i de senaste 7 matcherna i rad
  • Spezia har inte förlorat 6 av 7 av deras senaste matcher
  • Spezia har inte vunnit 5 av 6 av deras senaste hemmamatcher
  • Spezia har vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
  • I 5 av de senaste 6 bortamatcherna Roma har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Roma har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna
  • Roma har inte förlorat 5 av 6 av deras senaste matcher
  • Spezia har inte vunnit de senaste 3 matcherna mot Roma i rad
  • Spezia har släppt in i de senaste 3 matcherna mot Roma i rad

Form: Spezia mot Roma

Spezia fortsätter att plocka poäng.

Spezia hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Bara ett enda poäng har Spezia lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 2-2 mot Salernitana, innan de blev besegrade av Fiorentina med 2-1. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Bologna vann med 2-1.

Roma är inne i ett bra flow

Roma behöver hitta in i en ny formkurva som pekar uppåt. Förlust med 2-0 mot Inter följdes upp med två raka oavgjorda matcher som båda slutade 2-2. Mot Sassuolo och mot Hellas Verona. Två resultat som de kanske inte är nöjda med, speciellt inte med tanke på tabelläget.

I en match mellan två sidor som har presterat nästan identiskt de senaste veckorna, tror vi på oavgjort. Men Roma blir mer sannolikt vinnare än Spezia.

Spezia vs Roma Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Roma och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Spezia går in i matchen mot Roma med 0-1-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Serie A.

Tabellställningar i Serie A

Om man tittar på den nuvarande Serie A-ställningen så skiljer Spezia och Roma för närvarande i 15 poäng och 7 placeringar. Roma kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Spezia på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Spezia är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Spezia och Roma kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Rey Manaj som står på 2 mål över de senaste 6 matcherna.

Roma kommer att hoppas att Tammy Abraham hittar nätet igen. Han står på 11 mål den här säsongen och gjorde mål i 4 av deras 6 senaste matcher.