Malmö FF vs Djurgården bästa odds och match tips

En svensk klassiker – Malmö mot Stockholm. Både Malmö FF och Djurgården satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna högt förväntade match på lördag. Malmö FF är placerad på plats nummer 3 i Allsvenskan med 34 poäng efter 18 omgångar. Djurgården ligger på plats nummer 1 i tabellen med 37 poäng efter 18 matcher. Malmö FF går in i matchen kommande lördag i hopp om att minska gapet i tabellen till motståndarna.

Våra tips

Statistik och fakta för Malmö FF VS. Djurgården.

  • Malmö FF nätade i de senaste 40 av 42 matcher;
  • Malmö FF nätade de senaste 13 matcherna i rad hemma.
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Djurgårdens senaste 3 av 5 matcher;
  • Djurgården nätade i de senaste 6 av 8 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Djurgårdens senaste 4 på bortaplan matcher i rad;
  • Djurgården släppte in i de senaste 4 av 6 matcher.

Form: Malmö FF mot Djurgården

Malmö FF hoppas kunna hoppa över gästerna.

Malmö FF går in i matchen med några dåliga resultat bakom sig. I de tre senaste landskamperna för Malmö FF gick det så här: den första förlorade de 2-1 till Ludogorets in the Champions League och sen blev det 2-1 förlust mot Hammarby. Den senaste matchen blev 1-1 mot IFK Norrköping.

Djurgården letar efter mer.

De senaste matcherna har resultaten varit vad förväntas av Djurgården. I de tre senaste matcherna för Djurgården slutade de 0-0 mot Mjällby och sen blev det 1-0 förlust mot Sirius. Den senaste matchen var 4-1 vinst mot Hammarby.

I en match mellan två sidor som har presterat nästan identiskt de senaste veckorna, tror vi fortfarande att Malmö FF kommer att vinna.

Malmö FF VS. Djurgården Matchhistorik

Senast dessa landslag ställde upp mot varandra var 3 Maj 2021, och Malmö FF kom därifrån med en 3-1 seger. Malmö FF går in i matchen mot Djurgården med 4-1-5 från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. 5 gånger i den senaste 10 matcher mellan Malmö FF och Djurgården blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer Malmö FF och Djurgården för närvarande i 3 poäng och 2 platser. Malmö FF kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Djurgården på lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Djurgården är på något sätt “outsider” i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Malmö FF och Djurgården kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Edward Chilufya när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag. Hans säsongssaldo är 4 mål just nu.

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för Malmö FF är Antonio-Mirko Colak spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.