Man City vs Brighton: Bästa oddsen och matchtipsen

Toppen mot mitten när Brighton besöker Man City under onsdagen. City som blev omkörda av Liverpool i tabellen-toppen måste ta tre poäng för att återta ledningen i titelracet. 34 poäng bakom hittar vi alltså Brighton som inte har mer än äran att spela för. Laget har dock hittat fin form efter segrar mot Arsenal och Tottenham på bortaplan. Men mycket ska stämma om det ska bli tredje raka.

Statistik och fakta för Man City vs Brighton i Premier League

 • Manchester City har inte förlorat 23 av sina senaste 25 matcher
 • Manchester City har gjort mål i 17 av de senaste 19 hemmamatcherna
 • Manchester City har inte vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • Brighton har släppt in i 13 av de senaste 15 bortamatcherna
 • Brighton har inte vunnit 7 av sina senaste 9 matcher
 • Brighton har inte förlorat de senaste 3 matcherna i rad
 • Manchester City har vunnit 8 av de 9 senaste matcherna mot Brighton
 • Manchester City har gjort mål i de senaste 9 matcherna mot Brighton i rad
 • I 5 av de senaste 6 av Manchester Citys matcher mot Brighton var antalet mål över 3.5
 • Manchester City har inte förlorat 8 av de 9 senaste matcherna mot Brighton
 • I 5 av de senaste 6 av Manchester Citys matcher mot Brighton var antalet mål över 2.5

Form: Man City mot Brighton

Man City måste studsa tillbaka.

Efter tre raka matcher utan vinst är det inget snack om att Guardiola måste hitta tillbaka till vinnarspåret igen. Oavgjort mot Liverpool och Atletico Madrid och nu senast mot Liverpool igen i FA-cupen där laget förlorade med 3-2. Nytt poängtapp mot Brighton skulle vara en katastrof.

Brighton hoppas toppformen håller i.

Med två segrar i bagaget mot Tottenham (1-0) och Arsenal (2-1) är självförtroendet på topp hos Graham Potters gäng. Med en stabil placering i mitten kan laget spela avslappnat utan press. Att vinna mot kanske seriens bästa lag är såklart en morot för alla tränare och spelare.

.

Man City vs Brighton Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Man City med sig 3 poäng därifrån i en 4-1-seger. Man City tar sig an Brighton med 8-0-1 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 6 gånger i de senaste 9 matcherna mellan Man City och Brighton blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 4 gånger i dessa 9 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Det skiljer 34 poäng mellan lagen i tabellen och Brighton kommer ut som stora underdogs. Manchester City som satts under press av Liverpool kanske kan bli något nervösa, men med tanke på vilken rutin och klass som finns i truppen bör laget klara av denna uppgift utan större problem. Återtar City kommandot i striden om titeln eller kommer Liverpool ha allt i egna händer? Vi får se efter denna spännande match onsdag kväll.

Skytteligan

När man tittar på marknaden efter målskyttar känns Kevin De Bruyne stekhet. Han är den spelaren i Man City som är i bäst målform. Han har gjort 4 mål i de senaste sex matcherna, och bör vara extra sugen efter att ha suttit på bänken i senaste matchen mot Liverpool.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Leandro Trossard som de hoppas ska hitta nätet igen. Belgaren har gjort 2 mål för Brighton i de senaste 6 matcherna.

Senaste lagnyheter

Man City kan sakna upp till fyra spelare till deras kommande match kommande onsdag.

Gabriel Jesus, Kyle Walker, Cole Palmer och Benjamin Mendy finns bland de fyra spelarna som saknas för Man City kommande onsdag.

Brighton kommer till exempel inte kunna använda sig av Yves Bissouma eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Bland de tre spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Steven Alzate, Shane Duffy och Jakub Moder.