Everton vs Leicester City: Bästa oddsen och matchtipsen

Fördel Everton hemma på Goodison Park när Leicester står som motståndare i denna livsviktiga match. Everton som för närvarande ligger på plats 17 i tabellen med 28 poäng efter 30 omgångar är rejält indraget i bottenstriden. Leicester som håller till på en nionde plats är på säker mark och kan avslappnat ta sig an denna uppgift.

Statistik och fakta för Everton vs Leicester City i Premier League

 • Everton har vunnit 5 av sina senaste 7 hemmamatcher
 • Everton har förlorat 5 av sina senaste 7 matcher
 • Leicester har släppt in i 26 av de senaste 28 bortamatcherna
 • Leicester har gjort mål i 17 av de senaste 19 bortamatcherna
 • I 6 av de senaste 7 matcherna Leicester har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Leicester har inte förlorat 5 av sina senaste 6 matcher
 • Leicester har inte vunnit 4 av sina senaste 5 bortamatcher
 • I 10 av de senaste 11 hemmamatcherna Everton har spelat mot Leicester har båda lagen gjort mål
 • Everton har släppt in i de senaste 11 hemmamatcherna mot Leicester i rad
 • I 9 av de senaste 11 av Evertons hemmamatcher mot Leicester var antalet mål över 2.5
 • I de senaste 8 av Evertons matcher mot Leicester var antalet mål under 3.5
 • Everton har gjort mål i 15 av de senaste 17 matcherna mot Leicester

Form: Everton mot Leicester City

Everton bröt den usla trenden.

Efter tre raka förluster mot Crystal Palace (0-4), West Ham (1-2) och Burnley (2-3) kom äntligen en otroligt viktig seger mot Manchester United (1-0). Negativa trenden därmed bruten och nytt självförtroende inför onsdagens match.

Leicester med blandade resultat.

Brendan Rodgers gäng hade nog räknat med en högre placering i ligan. Laget kommer från en snöplig förlust i Newcastle, där man släpper in 1-2 i sista minuten. Innan det vann man borta mot PSV och avancerade till semifinal i Europa Conference League. Svårtippat lag.

Everton vs Leicester City Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Everton & Leicester City spelades 27 January 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Everton tar sig an Leicester City med 6-1-3 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 5 gånger i den senaste 10 matcher mellan Everton och Leicester City blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen tolv poäng. Med tanke på Evertons kritiska läge i tabellen tror vi att det finns extra motivation till en bra insats och därmed värt att lägga ett spel på. Vid seger ökar man försprånget till Burnley med 6 poäng och därmed lite andrum till nedflyttningsplatserna.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Richarlison. Han är toppskytt för Everton, för närvarande på 6 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher.

Leicester City kommer att hoppas att Ademola Lookman hittar nätet igen. Han står på 6 mål den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.

Senaste lagnyheter

Everton kan sakna upp till fyra spelare till deras kommande match på onsdag. Det är ingen mening att Allan kommer till Evertons omklädningsrum, eftersom han är avstängd.

Nathan Patterson, Andros Townsend och Tom Davies finns bland de tre spelarna som saknas för Everton kommande onsdag.

Bland de fem spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Boubakary Soumaré, Wilfred Ndidi, Danny Ward, Jamie Vardy och Ryan Bertrand.