Man City vs Liverpool: Bästa oddsen och matchtipsen

Med båda lagen på gränsen till topp 4 i tabellen, står viktiga poäng på spel när Man City möter Liverpool på söndag. Efter 30 spelade matcher är Man City rankade som nummer 1 i Premier League med 73 poäng. Det ger en skillnad på ett poäng till Liverpool, som ligger på plats 2 i tabellen med 72 poäng. Man City går in i matchen som favoriter och siktar självklart mot att förlänga sin obesegrade svit i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Man City vs Liverpool i Premier League

  • Manchester City har inte förlorat 26 av 28 av deras senaste matcher
  • Liverpool har gjort mål i 41 av de senaste 42 bortamatcherna
  • Liverpool har inte förlorat 28 av 30 av deras senaste matcher
  • Liverpool har vunnit 15 av 16 av deras senaste matcher
  • Liverpool har släppt inte in i 5 av de senaste 6 bortamatcherna
  • Manchester City har gjort mål i de senaste 11 hemmamatcherna mot Liverpool i rad
  • Manchester City har inte förlorat 13 av de 15 senaste hemmamatcherna mot Liverpool
  • I 9 av de senaste 11 av Manchester Citys hemmamatcher mot Liverpool var antalet mål över 2.5
  • I 7 av de senaste 9 hemmamatcherna Manchester City har spelat mot Liverpool har båda lagen gjort mål
  • I de senaste 11 av Manchester Citys hemmamatcher mot Liverpool var antalet mål över 1.5

Form: Man City mot Liverpool

Man City är svåra att bryta ner

Man City hoppas att den goda formen håller i sig.

Liverpool jagar rekord.

Liverpool fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Liverpool har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 0-1-vinst mot Nottingham F.. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Watford med 2-0 innan de i förra matchen besegrade Benfica med 1-3.

Det ser ut som en jämn match, men Liverpool verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Man Citys.

Man City vs Liverpool Matchhistorik

När lagen senast möttes in en match i Premier League – 3 oktober 2021 – kammande båda lagen hem en poäng vardera efter slutresultatet 2-2. Man City tar sig an Liverpool med 4-4-2 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 7 gånger i den senaste 10 matcher mellan Man City och Liverpool blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Efter en titt på Premier League-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för lagen eftersom det bara finns ett poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer 32 för Liverpool den här säsongen, kommer gästerna att ha en möjlighet att komma ikapp Man City eller till och med komma över dem i tabellen. Man City, som nu är nummer ett med 73 poäng, kommer säkerligen att försöka dra nytta av hemmaplan och studsa längre bort från sina motståndare. Matchen på söndag är säkerligen något att vara spänd på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Raheem Sterling. Han är toppskytt för Man City, för närvarande på 10 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Liverpool kommer att hoppas att Mohamed Salah hittar nätet igen. Han står på 20 mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher.